Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Πρiν λίγες μέρες ο Δήμος μας συμμετείχε ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης. Εκεί έλαβαν μέρος πολλοί εκθέτες, δεκάδες επίσημες κρατικές συμμετοχές, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και πράκτορες, επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού από την Ευρώπη μέχρι τη Λατινική Αμερική. 
Ανάμεσα στις συμμετοχές, μία "ξεχώρισε".

Σε απόσταση αναπνοής από το περίπτερο του ΕΟΤ και της Κύπρου, υπήρχε ένα γωνιακό περίπτερο με τον τίτλο "Nord Zypern", δηλαδή "Βόρεια Κύπρος". Ναι, δεν κάνετε λάθος.

Ήταν η αυτόνομη συμμετοχή του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου, που επειδή δεν μπορούσε να γίνει δεκτό με την "κρατική" του οντότητα αφού η μόνη χώρα που το αναγνωρίζει παγκοσμίως είναι η Τουρκία, συμμετείχε υπό το προκάλυμμα ενός δήθεν ανεξάρτητου τουριστικού οργανισμού προβολής.






Πήγαμε λοιπόν εκεί και πήραμε το υλικό τους. Διαφημίζουν με περισσό θράσος όλα τα μνημεία του δικού ΜΑΣ πολιτισμού, ακόμα και τους ναούς και τους Αγίους ΜΑΣ, στους οποίους εκείνοι φυσικά ΔΕΝ πιστεύουν, και καλούν τους τουρίστες να επισκεφθούν τη "Βόρεια Κύπρο", παρουσιάζοντας χάρτες του νησιού όπου υπάρχουν μόνο ονομασίες πόλεων των κατεχομένων. Δεν υπάρχει καμία πόλη ή μνημείο ή τοποθεσία πέραν των κατεχομένων! 

Ω, ποίο θράσος! Ανάμεσα στα φυλλάδια και εκείνο της Κερύνειας και του Καραβά που εμείς έχουμε ιδιαίτερη σχέση και ευαισθησία λόγω της αδελφοποίησης με τον Δήμο Καραβά. 







Συζήτησα το θέμα με τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας μας στη Βιένη καθώς και με τα στελέχη του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας και με ενημέρωσαν ότι θα προβούν σε επίσημη διαμαρτυρία προς τους υπευθύνους της έκθεσης, κάτι στο οποίο επέμεινα και εγώ.

Αν οι γείτονες νομίζουν ότι τέτοιου είδους τερτίπια περνάνε αμάσητα, κάνουν λάθος!
---------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
---------------------------------------------------------