Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Κοινωνικές Δομές κατά της Φτώχειας: Τι θα ισχύσει για τους εργαζομένους

Την Τρίτη 18-10-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου, με αντιπροσωπεία εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, κατά την οποία τους διαβεβαίωσε για τα εξής: 



  • Θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση λόγω της εμπειρίας τους, των ήδη εργαζομένων σε αυτές τις δομές που θα υποβάλλουν αιτήσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να  στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους Δήμους, με όρους ΑΣΕΠ.
  • Θα αποσταλεί έγγραφο της αναπληρώτριας Υπουργού σε όλες τις ΜΚΟ που παρέχουν προσωπικό στις δομές αυτές, ώστε να καταβάλουν πρωτίστως τις αμοιβές των εργαζομένων από το ποσό της προκαταβολής (80%) που λαμβάνουν από το Υπουργείο. Καθώς και για την άμεση καταβολή καθυστερούμενων οφειλών από προηγούμενες περιόδους τις οποίες κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.
Τέλος, καλούνται λόγω του κατεπείγοντος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να επιταχύνουν στο μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών.
------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------------------