Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΤΙΚΑ.ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΗΛΙΑ & ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ

Η ταλαιπωρία ετών των κατοίκων των τριών χωριών αποτελεί πλέον παρελθόν. Με την προσπάθεια του προέδρου του Αγίου Γεωργίου  των Βιγκλαφίων και της Μεγάλης Σπηλιάς, κυρίου Μάρκου Παναγιώτη και με την αρωγή του Δήμου Μονεμβασιάς αλλά και με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου κυρίου Τριχείλη, το καλοκαίρι έγινε αγιασμός της νέας γεώτρησης που έλυσε το χρόνιο πρόβλημα νερού που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες ήταν αυξημένες λόγω τουρισμού. 

Ο πρόεδρος κύριος Μάρκου, μαζί με τον γεωλόγο κύριο  Χρήστο Φίλη μας πήγαν στο σημείο της γεώτρησης και μας μίλησαν για την μελέτη και υλοποίηση του έργου. 

Την τεχνική μελέτη του έργου που συμπεριλάμβανε μελέτη χώρου, ποσότητα νερού, επιλογή χώρου, την έκανε ο κύριος Λέκκας σε συνεργασία με τεχνικούς επιστήμονες,   με τον αρμόδιο φορέα και  τον Δήμο  Μονεμβασιάς ο οποίος και υλοποίησε το έργο με δικά του μηχανήματα,  με την ευτυχή κατάληξη φέρνοντας σε κάθε σπίτι των χωριών άφθονο και απόλυτα υγιεινό νερό, από τη νέα γεώτρηση.




Έχουμε αναφερθεί κατά το παρελθόν στην προσπάθεια του Δήμου Μονεμβασιάς  και το στοίχημα του ιδίου του Δημάρχου κυρίου Τριχείλη να έχουν όλοι οι κάτοικοι του δήμου νερό άφθονο και πόσιμο.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και η κοινότητα Βελανιδίων αλλά και άλλα μέρη του δήμου.

Σε αυτό το σημείο όμως να υπενθυμίσουμε σε όλους μας πόσο πολύτιμο είναι και πόσο πρέπει να προσέχουμε να μην γίνεται σπατάλη, διότι η περιοχή  αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ανομβρίας. 



Ακολουθεί βίντεο με πλήρη συνέντευξη του προέδρου κυρίου Μάρκου Παναγιώτη και του Γεωλόγου Χρήστο Φίλη.
-----------------------------------------
Πηγή:  AdelinFM
-----------------------------------------