Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Τα γυρίσματα της ταινίας "Το Οχυρό των Τρελών' της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Narimane Mari θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα Κυθηρα.

Τα γυρίσματα της ταινίας "Το Οχυρό των Τρελών" της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Narimane Mari θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στα Κυθηρα. Επιθυμία της Ναριμάνε είναι να λάβουν μέρος Τσιριγώτες όλων των ηλικιών. 

Όποιος επιθυμεί να πάρει μέρος ή να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ να επικοινωνήσει μέχρι τέλος Αυγούστου με μαιλ στο kratidi@gmail ή τηλεφωνικώς στο 6945894303.


Υπόθεση
Το 1860 , η Αλγερινή Σαχάρα είναι περιζήτητη από τις αποικιακές δυνάμεις της εποχής , που την ονειρεύονται ως μια πλούσια χώρα γεμάτη υποσχέσεις.
Αποστολές με τις φιλοδοξίες της κατάκτησης , όμως , όλα έχουν καταστραφεί από αυτή το ανεξερεύνητο και μυστηριώδες έδαφος.
Παρ 'όλα αυτά , υπάρχουν άνδρες που μεγαλώσει μέσα στους πολεμους, και που πιστεύουν στη δύναμη αυτής της μυστικιστικής γης για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που είναι έξω από τα συνηθισμένα.
Αλλά ένας κύκλος από άπληστους ανθρώπους, σαν τους γύπες, μετατρέπουν αυτό το ουτοπικό όνειρο σε τραγωδία.

Η Σκηνοθέτης
Γεννημένη στο Αλγέρι , η Narimane Μαρί ξεκίνησε την καριέρα της στο Παρίσι , όπου ίδρυσε δύο πρακτορεία επικοινωνίας και δημιούργησε το πολιτιστικό περιεχόμενο για εκτύπωση και τηλεοπτικά μέσα.
Έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της γκαλερί και ξεκίνησε μια συλλογή από βιβλία φωτογραφίας.
Το 2001, έκανε την πρώτη της ταινία , «L' Arpenteur » , η οποία κέρδισε το βραβείο Jean Vigo.
Το 2010, ίδρυσε την Allers Retours Films στην Αλγερία με σκοπό την παραγωγή εμπλοκής ντοκιμαντέρ και ταινίες της δημιουργού.
Η φιλμογραφία της ως σκηνοθέτης περιλαμβάνει « Πρόλογος » ( 2007 ) , μια ταινία μεσαίου μήκους για τον καλλιτέχνη Michel Haas , και « Loubia Hamra » ( 2013 ) , πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της, η οποία κέρδισε τρία βραβεία στο FID και CPH : DOX το 2013 και πολλές διακρίσεις σε περίπου 40 διεθνή φεστιβάλ .
Τον Φεβρουάριο του 2015 , ξεκίνησε το « La Vie Courante » , ένα έργο σε εξέλιξη της συλλογικής χορογραφίας , στις Πίστες Hors στο Κέντρο Πομπιντού.
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------

Σχόλιο Σελίδας:   Βέβαια ο τίτλος  "Το Οχυρό των Τρελών" κάτι μου θυμίζει.... κάτι μου θυμίζει....!!!!