Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ισονομία σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου - Στα Κύθηρα τι σημαίνει ;;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην σελίδα μας, μετά την πρόσφατη διοργάνωση στην παλαιά ντίσκο στο Καψάλι, οι διοργανωτές της {σύλλογος νεολαίας "Η Πορφυρίς"}, εκλήθηκαν για παράνομη χρήση μουσικής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, κατόπιν καταγγελίας.

Πάντα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε, πλην όμως εάν η αρμόδια αρχή επιθυμεί πράγματι να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να δικαιώσει την ύπαρξη της καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με τις πολυάριθμες αφίσσες που κατακλύζουν το νησί αλλά και το κοινωνικό δίκτυο και διαφημίζουν καθημερινά διοργανώσεις στις διάφορες παραλίες του νησιού με μουσική, με προσκεκλημένους καλιτέχνες, αλλά και με άγνωστη διάθεση αλκοολούχων ποτών. 

  
Και όλα αυτά όχι μόνον με την ανοχή της αρμόδιας αρχής αλλά και της αρχής που έχει εκδώσει και συνυπογράψει τις άδειες λειτουργίας τους.
Κάνοντες άπαντες "τα στραβά μάτια" σύμφωνα με ρήση υπευθύνου....!!!!!

Στο σημείο αυτό για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα και να δώσω και μια απάντηση σε κάποιους νεαρούς που ανατράφηκαν χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει η λέξη σεβασμός.
Σε αυτούς δηλαδή που βιάζονται να σωπάσω μήπως τους διαταράξω την νιρβάνα του πνευματικού τους χάους.
Σε αυτούς που απλά λόγω ηλικίας, βλέπουν τον δικό τους μπάρμπα η ίσως τον παππού.
Σε αυτούς που αν και διανύουν την 2η δεκαετία της ζωής τους βρίσκονται δυστυχώς κοντά στην 8η.

Θα ήθελα λοιπόν να τους πληροφορήσω ότι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ απέναντι τους, δηλαδή συμφωνώ απόλυτα με την σωστή διασκέδαση όπου και εάν εκδηλώνεται η δημιουργείται αυτή.
Είτε είναι σε οιονδήποτε παραλιακό μαγαζί είτε είναι στην κορυφή του Άη-Γιώργη είτε είναι σε πολυσύχναστο σημείο.  Ίσα-ίσα που η σωστή και νόμιμη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι κράχτης τουρισμού για τον τόπο αλλά και ένα αρκετά φθηνό και προσιτό είδος διασκέδασης για όλους τους νέους ειδικά με την σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.

Και επειδή θα με ρωτήσετε που είναι η αντίρρηση μου, πρέπει να αντιληφθείτε ότι η αντίρρηση μου έγκειται στο γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πρέπει να είναι νόμιμες.  
  • Η ποιότητα των ποτών να είναι ελεγμένη και διασφαλισμένη ότι δεν πρόκειται για προϊόντα παράνομα και εκτός ελέγχου. 
  • Ακόμη ότι σε κάθε εκδήλωση υπάρχει σύμφωνη συγκατάθεση από τους ενοικιάζοντες την χώρο. 
  • Ότι υπάρχει νόμιμη άδεια διεξαγωγής του γεγονότος αλλά και άδεια χρήσεως μουσικής.
  • Και τέλος ότι καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα εκδίδονται προς όλους νόμιμες ταμειακές αποδείξεις.
Βέβαια όλα αυτά πρέπει να ελέγχονται κάθε φορά από την αρμόδια αρχή ότι σε κάθε αναγγελόμενο γεγονός προϋπάρχουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις και εν συνεχεία να γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.
ΑΛΛΑ να ελέγχονται όλοι και όχι μόνο μερικοί, ανάλογα συμπαθειών και γνωριμιών.

Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι συμπολίτες μας ενοχλήθηκαν και διετάραξαν την ήσυχη χλιδή τους από την νεανική μουσική που ζωντάνεψε εκείνη την βραδιά την παλιά ντίσκο. Εκείνο όμως που δεν ξέρω είναι αν θυμήθηκαν τότε που κάποιοι από αυτούς σύχναζαν εκεί κάθε βράδυ όταν βρισκόντουσαν στην ηλικία που είναι σήμερα τα παιδιά που με ελάχιστα μέσα διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, απλά και μόνον για να ξυπνήσουν κάποιες αναμνήσεις.

Ίσως ας το σκεφθούν λίγο περισσότερο και ας πάρουν αυτή την βραδιά σαν δονητή αναμνήσεων και ας μην εμπλέξουν περισσότερο μια νεανική απερισκεψία {της μη αίτησης για άδεια μουσικής} και ας αποσύρουν οιαδήποτε επίσημη καταγγελία.

Εάν όμως τελικά δεν επικρατήσει η λογική οδός, τότε είναι απαίτηση να υπάρξει επιτέλους ισονομία για όλες τις εγκαταστάσεις ηπειρωτικές η παραλιακές {που μεταξύ μας όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν αλλά ΟΛΟΙ γυρίζουμε αλλού το κεφάλι όταν μας ρωτάνε.....}. 

Και το άσχημο δεν είναι ότι γυρίζουν το κεφάλι οι απλοί πολίτες αλλά το ότι κωφεύουν και τυφλώνονται και οι αρμόδιες αρχές ανάλογα με τις γνωριμίες τις επαφές αλλά και τις προτιμήσεις......

Και ας μην ξεχνάμε : Ισονομία είναι η κατάσταση κατά την οποία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν προβλέπεται διαφορετική μεταχείριση για κανέναν λόγω καταγωγής, κοινωνικής θέσης, εισοδήματος, φύλου κ.λ.π.
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------