Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια Sound of Kythera στο Αεροδρόμιο Κυθήρων.

Sound Of Kythera: Ένα ταξίδι στα Κύθηρα μέσα από τον ήχο.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου,στις 4.00μ.μ. πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές του Λυκείου Κυθήρων και τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Διονύση Ανεμογιάννη, τα εγκαίνια της ακουστικής εγκατάστασης του Sound οf Kythera στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.


Παρόντες στα εγκαίνια, ήταν ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης, καθώς και ο τέως Δήμαρχος κ.Θεόδωρος Κουκούλης, ο Λυκειάρχης Κυθήρων κ. Σάκης Τριφύλλης, όπως και ο Αερολιμενάρχης Κυθήρων κ.Νικόλαος Στάχτιαρης, ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος με την παρουσία των νεαρών μαθητών στον χώρο του αεροδρομίου.
Φυσικά φίλοι και συγγενείς των μαθητών δεν έλειψαν από το πλευρό τους, δημιουργώντας ένα πολύ συγκινητικό κλίμα, νοιώθοντας όλοι μεγάλη περηφάνια.







Το πρόγραμμα Sound οf Kythera ,πάνω στο οποίο εργάζονται εδώ και αρκετούς μήνες οι μαθητές του Λυκείου Κυθήρων, υπό την καθοδήγηση του κ.Διονύση Ανεμογιάννη (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την εμπειρία που χάρισε στα παιδιά μας),είναι ένα πρόγραμμα το οποίο:
  • Εξερευνά την πολιτιστική παράδοση των Κυθήρων,
  • καταγράφει και αξιοποιεί δημιουργικά τα πιό χαρακτηριστικά ηχοτόπια του νησιού,
  • ανασυνθέτει το μυθικό και ιστορικό ηχοτόπιο των Κυθήρων,
  • δημιουργεί το πρώτο αρχείο προφορικής ιστορίας.
Το Sound Of Kythera πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή 13 μαθητών από το Γενικό Λύκειο Κυθήρων όπου οι μαθητές έχουν συνσχεδιάσει και συνδιαμορφώσει όλες τις εκφάνσεις του προγράμματος.

Επίσης έφερε σε επαφή τους μαθητές με τεχνικούς και καλλιτεχνικούς συνεργάτες και
οργάνωσε εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους μαθητές Λυκείου (ηχογράφησης, επεξεργασίας ήχου, προφορικής ιστορίας, δημιουργικής γραφής και περιβάλλοντος).
Oι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:
Γιώργος Κουκούλης, Μανώλης Δαπόντε, Βρεττός Σάμιος, Αντώνης Θωμάϊ , Αγάπη Μπιράκη, Ολυμπία Κασιμάτη, Άντζελα Μουτσολάρι, Μυρτώ Τρακάδα, Γιάννης Ανέστης, Έλενα Τσατσάνη, Μαρίνα Τριφύλλη, Στέλιος Βότσι και Γιάννης Αργείτης.






 
Το The Sound of Kythera υποστηρίζεται από το "Start-Create Cultural Change", ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung(Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.(Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

Την διαδραστική εφαρμογή του The Sound of Kythera μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην αίθουσα αναχωρήσεων, στην είσοδο του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων.

Συνδέσου στο The Sound of Kythera απ΄όπου και αν είσαι στο: www.soundofkythera.com
Άκου όλους τους νέους ήχους στον ανανεωμένο ηχοχάρτη των Κυθήρων, εξερεύνησε το πρώτο αρχείο προφορικής ιστορίας των Κυθήρων, ταξίδεψε στα Κύθηρα μέσα από τις ανασυνθέσεις ηχοτοπίων στο 'SoKy Re-Creations'

Aνέβασε τις δικές σου ηχογραφήσεις από τα Κύθηρα και μοιράσου τις ιστορίες σου με την κοινότητα του Sound of Kythera σε τέσσερα απλά βήματα.
1. Συνδέσου στην σελίδα μας[www.soundofkythera.com]
2. Επίλεξε την κατηγορία 'ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ'
3. Συμπλήρωσε την φόρμα στοιχείων στο δεξί τμήμα και ανέβασε τον ήχο που ηχογράφησες.
4. Ο ήχος σου είναι πλέον online!

 
 




Ποιός είναι ο ήχος των Κυθήρων;
 
Είναι το κελάρυσμα του νερού στις πηγές του Αμίρ Αλή; Είναι ο ρυθμός των κυκλικών χορών στα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου ή μήπως το τραγούδι της Αφροδίτης καθώς αυτή αναδύεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με το μύθο, στον αφρό της παραλίας της Παλαιόπολης;

Η φαντασία και η πραγματικότητα, η ζωή στο νησί και τα Κύθηρα του μύθου, το φυσικό περιβάλλον και ο ρυθμός των παλιών αφηγήσεων, όλα αποτελούν κομμάτια της αναζήτησης του ήχου των Κυθήρων.

Το Tha Sound of Kythera δίνει την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσεις τα Κύθηρα μέσα από τα πιό χαρακτηριστικά ηχοτόπια και τις ιστορίες του νησιού. Η βιωματική, πολυαισθητηριακή εμπειρία του Sound of Kythera θα σε ταξιδέψει στα πιό ιδιαίτερα σημεία του νησιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις τα ακουστικά σου.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΦΕΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.........
--------------------------------
Τίνα Ταμβάκη
--------------------------------.