Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΒΑΒΕΛ......

Για ποια Ευρώπη των ενωμένων λαών μιλάμε ακόμα;

Εκείνη του Euro της Γαλλίας, με τους "πολίτες" των διάφορων χωρών να δολοφονούν τους αντιπάλους; (μέχρι τώρα έχουν ξεχωρίσει Άγγλοι, Ρώσοι, Ουαλλοί, Κροάτες, Πολωνοί και Γάλλοι).

Την Ευρώπη των κυβερνήσεων, που συμφωνούν στις συναντήσεις για συντονισμένες κινήσεις και μετά λέει και κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει; (προσφυγικό).

Την Ευρώπη του κοινού νομίσματος, των ανοιχτών συνόρων και των ίσων δικαιωμάτων, με τελείως αυτόνομα φορολογικά συστήματα και εργατικά δίκαια;

Η Ευρώπη των ενωμένων λαών δεν υλοποιήθηκε ποτέ στην πράξη. Για να ενωθούν οι λαοί θα πρέπει πρώτα να πάμε σε ένα σύστημα διακυβέρνησης σαν των ΗΠΑ. Αυτό κανένας όμως δεν το θέλησε ποτέ και δύσκολα θα το δούμε να πραγματοποιείται. Ίσως μάλιστα ακόμα και κάτι τέτοιο να μην είναι αρκετό (λέγε με language barrier)!

Η Ευρώπη που έχουμε τώρα έχει ήδη αποτύχει να ενώσει τους λαούς και να καταργήσει τα σύνορα των μυαλών μας. Είναι θέμα χρόνου πότε ο φανατισμός (εθνικός, πολιτικός, οικονομικός, θρησκευτικός, αθλητικός) και η μισαλλοδοξία θα επισημοποιήσουν με βίαιο τρόπο τη διάλυση της "ενωμένης" Ευρώπης.
---------------------------------
Λάμπρος Σιώζος
---------------------------------