Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σοκ στη Βοιωτία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση με έναν νεκρό σε τραπέζι βάφτισης

Σοκ προκαλεί η είδηση της μαζικής δηλητηρίασης σε τραπέζι μετά από βαφτίσια, το περασμένο Σάββατο, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ σε νοσοκομεία διαφόρων πόλεων νοσηλεύτηκαν 18 άτομα, από τα οποία παραμένουν για νοσηλεία τα 10.

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται γνωστός οδοντίατρος της πόλης, που ήταν καλεσμένος στα βαφτίσια με τη σύζυγό του. Άλλο ένα άτομο, ένας 23χρονος, ήταν από το βράδυ της Κυριακής σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι δύο αυτοί ασθενείς, όπως και οι υπόλοιποι, είναι πλέον εκτός κινδύνου.

Όπως έγινε γνωστό, το τραπέζι έγινε σε ταβέρνα της περιοχής. Από την επομένη το πρωί, την Κυριακή, έως και το βράδυ της Δευτέρας (Αγίου Πνεύματος), ο ένας μετά τον άλλον, συνολικά 44 άτομα, άρχισαν να νοσούν, να εμφανίζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής, ο άτυχος 55χρονος κατέληξε.

Από το ΑΤ Διστόμου, που ανέλαβε την προανάκριση σε συνεργασία με το ΑΤ και το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη, το βράδυ της Δευτέρας, η 49χρονη νόμιμη εκπρόσωπος και αγορανομική υπεύθυνη του καταστήματος όπου έγινε το επίμαχο τραπέζι. Αφέθηκε τελικά ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να του υποβληθεί η δικογραφία που συντάχθηκε και αφορά σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Με έγγραφό της η τοπική Αστυνομία ζήτησε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βοιωτίας να ελεγχθεί το κατάστημα. Ο έλεγχος έγινε και πλέον αναμένεται το σχετικό υγειονομικό πόρισμα, ώστε να διακριβωθεί ποιο από τα προϊόντα που κατανάλωσαν οι καλεσμένοι ήταν προβληματικό.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι από αυτούς κάνουν λόγο για το τυρί, αφού όλοι όσοι αρρώστησαν είχαν φάει φέτα, ενώ αυτοί που δεν έφαγαν το συγκεκριμένο τυρί δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπτώματα γαστρεντερίτιδας παρουσίασαν και άλλα άτομα που έφαγαν την επόμενη ημέρα στο ίδιο κατάστημα. Η Αστυνομία δεν αποκλείει να ευθύνονται και τα γλυκά που κεράστηκαν μετά τη βάφτιση.

Από το ΑΤ Διστόμου ζητήθηκε και το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στον 55χρονο.

Ζητήθηκε, τέλος, από τα κατά τόπους εμπλεκόμενα Αστυνομικά Τμήματα να παρθούν καταθέσεις και από τους ασθενείς που δηλητηριάστηκαν και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
------------------------------------------------
Πηγή: in.gr-Πέτρος Στεφανής
------------------------------------------------