Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τέρμα οι δωρεάν χορηγίες επικοινωνίας...

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε από κάποιους συλλόγους ή φορείς ή ακόμα και από επαγγελματίες, τον εμπαιγμό των τοπικών ΜΜΕ σχετικά με την προβολή των εκδηλώσεών τους.

Δηλαδή, στέλνουν π.χ. για δημοσίευση κείμενα που αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανείς χορηγός επικοινωνίας, ή μας διαβεβαιώνουν τηλεφωνικά, και στη συνέχεια στην εκδήλωση ως δια μαγείας υπάρχει χορηγός επικοινωνίας, τον οποίον όλως τυχαίως παρέλειψαν να μας πουν κλπ., οπότε ο χορηγός εκείνος καρπώνεται την επιτυχία της εκδήλωσης, ασχέτως αν έχουν δουλέψει και άλλα ΜΜΕ προς αυτή την κατεύθυνση! 

Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως τα ΜΜΕ δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα, αλλά επιχειρήσεις που πασχίζουν να επιβιώσουν. Δεν έχουν καμία υποχρέωση σε κανέναν να δημοσιεύουν ότι θέλει ο καθένας, εκτός και αν πρόκειται για πληρωμένη δημοσίευση που ακόμα και αυτή το ΜΜΕ, μπορεί αν επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο να αρνηθεί την δημοσίευση του, ή να την δημοσιεύσει κατά τέτοιο τρόπο που να μην γίνει ποτέ αντιληπτή.

Συγκεκριμένα για την APELA.gr αυτό που έχουμε να πούμε, είναι ότι η επιχείρηση μας, δεν στηρίζει την οικονομική της ευρωστία σε κανένα κράτος, σε κανέναν Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο και σε κανέναν εξωγενή παράγοντα. Δόξα τω Θεώ, οι μέτοχοι της APELA.gr έχουν δικές τους επικερδείς επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους όπως κάποιες χιλιάδες ελιές στη Λακωνία κλπ., και μπορούν να στηρίζουν την ειδησεογραφική μας σελίδα οικονομικά, όπως και οι διαφημιζόμενοί μας, ακόμα και στις μέρες της κρίσης, ώστε να μην κρέμεται από τις ορέξεις του οποιουδήποτε που νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την μεγάλη μας αναγνωσιμότητα.

Έτσι διατηρούμε την αυτοτέλειά μας και δίνουμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί όσο γίνεται καλύτερη ενημέρωση, αντικειμενική και έγκυρη, ενώ παράλληλα δεν κινδυνεύουμε να πάθουμε ότι έπαθαν κάποια άλλα ΜΜΕ, που η οντότητά τους κρεμόταν «αποκλειστικά» στο δημόσιο χρήμα, τα οποία και κλείνουν ένα - ένα.

Οπότε έχοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά και ότι στα 10 χρόνια λειτουργίας μας δεν έχουμε «κανένα» ουσιαστικό όφελος από τις χορηγίες επικοινωνίας, απεναντίας οι ωφελούμενοι είναι αυτοί που προβάλουμε, σταματάμε από σήμερα οποιαδήποτε δωρεάν χορηγία επικοινωνίας.

Όποιος θέλει τις υπηρεσίες μας, θα πρέπει να ξέρει ότι κοστίζουν και το κόστος μικρό ή μεγάλο εξαρτάτε από την υπηρεσία που θα επιλέξει.

Χορηγός δωρεάν επικοινωνίας η APELA.gr θα είναι μονάχα κατ εξαίρεση, σε οτιδήποτε μας ζητηθεί που θα αφορά την βοήθειά μας σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και οτιδήποτε έχει να κάνει με την κοινωνική βοήθεια ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη.


Από την διεύθυνση της APELA.gr
--------------------------------
Πηγή:  apela.gr
--------------------------------