Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ "ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ"

Την Τετάρτη στις 25 Μαίου διοργανώθηκε στη Νεάπολη Βοιών ,στο ξενοδοχείο "Limira Mare" ενημερωτική συνάντηση με θέμα την προστασία του αρχαιολογικού χώρου "Παυλοπέτρι".

Την παρουσίαση έκανε η κυρία Barbarα Εuser και την μετάφραση ο κύριος Δημήτρης Δελακοβίας. Η κυρία Euser ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του οργανισμού που αφορούν την προστασία του "Παυλοπέτρι"

Στην συνάντηση βρέθηκε η κυρία Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δράσεις που επιτελεί διεθνώς η οργάνωση που έχουν πρόσωπο μη κερδοσκοπικό.

Παρουσιάστηκαν δύο κείμενα με νομικές προτάσεις ενεργειών που προγραμματίζει η ARCH στην προσπάθεια προστασίας σε διεθνές επίπεδο αυτού του ιστορικού θησαυρού που κρύβει η γη των Βατίκων.


Διαβάστηκαν τα δύο κείμενα δηλαδή
α) η Καταγγελία στον ΟΗΕ και
β) η Αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .Μετά από την κατάθεση των δύο κειμένων θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου από την μόλυνση και το ανεξέλεγκτο αγκυροβόλιο στον όρμο των Βοιών με τις συνέπειες που επιφέρει αυτό.


Ηταν μια ενημέρωση πολύ σημαντική και ακόμα σημαντικό επίσης και άκρως ενδιαφέρον ,η προβολή του βίντεο με την ιστορία που ακολούθησε που πραγματικά καθήλωσε όλους μας.

Ο τόπος των Βατίκων, ο Κάβο Μαλιάς στην ευρύτερη περιοχή έχουν ιστορία αιώνων.Και όπως σιγά σιγά ανακαλύπτουμε ήταν και από τις σπουδαιότερες. Αν γνωρίζαμε και αν ενδιαφερθούμε να μάθουμε , ότι η κάθε πέτρα που πατιέται ,κρύβει ιστορία αιώνων, τότε θα πατούσαμε στα ακροδάχτυλα από σεβασμό.


Η πολύ μικρή προσέλευση κατοίκων και φορέων. θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά η έλλειψη ενημέρωσης για την εκδήλωση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι υπέγραψαν το αίτημα με τα δύο κείμενα που θα κατατεθούν στους διεθνείς οργανισμούς που προαναφέραμε , από δικηγόρο που συνεργάζεται με τον οργανισμό ARCH για να δρομολογηθεί η διαδικασία προστασίας του αρχαιολογικού χώρου "Παυλοπέτρι"
---------------------------------
Συμβαίνει Τώρα
---------------------------------