Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ.Κύριε Αραχωβίτη, σεβαστείτε τους αγρότες που μέχρι πρόσφατα εξαπατούσατε.

Κύριε Αραχωβίτη, σεβαστείτε τους αγρότες που μέχρι πρόσφατα εξαπατούσατε.
Τα ψέματα μπορεί τις περισσότερες φορές να έχουν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά στην πολιτική όπως και στη ζωή μπορεί να παράξουν αποτελέσματα με βαριές και πιθανά μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Πριν μόλις ένα χρόνο, ο νυν βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόταν στους αγρότες αφορολόγητο 12.000€, κατάργηση ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και τα κτίσματα που εξυπηρετούν τη γεωργική παραγωγή, κατάργηση τεκμαρτού, μεταφοράζημιών στις επόμενες χρήσεις και τέλος απλοποίηση διαδικασιών για παροχή άδειας διαμονής, υπό προϋποθέσεις, σε μετανάστες και εργόσημα σε όλους(...προσφυγικό,τα έλεγαν και κάποιοι δεν καταλάβαιναν).

Ποτέ βεβαίως δεν τους είπε όταν αντιδρούσε για το συντελεστή φορολόγησης του 13%, ότι θα αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης στο 20% και μετά στο 26% και η προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55% άμεσα και μετά στο 75% για να καταλήξει στο 100%.

Φυσικά ποτέ δεν τους είπε ότι θα πολλαπλασιάσουν τις ασφαλιστικές εισφορές ούτε ότι θα συγχωνεύσουν τον ΟΓΑ σε ένα ασφαλιστικό φορέα. Ξαφνικά εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το κόστος της αγροτικής παραγωγής, αυξάνει το ΦΠΑ από το 13% στο 23% για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά εφόδια καθώς και στα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα και συμφωνεί με τους δανειστές την σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου για τους αγρότες και μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Φυσικά πάντα διαβεβαίωνε ότι δεν θα φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις, οι οποίες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατεβλήθησαν κουτσουρεμένες, με αβέβαιο μέλλον όσον αφορά το υπόλοιπο καταβολής τους και άγνωστο το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε απλώς το σκληρότερο μνημόνιο, αλλά η ανικανότητά του μετέφερε στους αγρότες ένα δυσβάστακτο βάρος με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015-2016, εκτροχίασε την οικονομία κατά 12δις€ και καλεί τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να πληρώσουν τη μερίδα του λέοντος.
Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση άρχισε με την πάνδημη απεργία της περασμένης Πέμπτης.
Χρειάζεται ψυχραιμία γιατί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους.