Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο πρώην εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού διαφώνησε με το πολυνομοσχέδιο - Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε αμέσως ο Αλ.Τσίπρας διαβλέποντας τον κίνδυνο να αρχίσει η κυβέρνησή του να φυλλορροεί
Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε πριν από λίγα λεπτά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους ανθρώπους που ανήκαν στον στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα και θεωρούνταν ως ένας εκ τους «εξ απορρήτων» συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του κ. Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα:


«Αθήνα, 19/11/2015

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης».

Την επιστολή του κ. Σακελλαρίδη ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός που προήδρευε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Τι προηγήθηκε της παραίτησης Σακελλαρίδη

Το θέμα της διαφοροποίησης του κ. Σακελλαρίδη από την κυβερνητική γραμμή «έσκασε» από την «Αυγή» και το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα».

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο κ. Σακελλαρίδης είχε προειδοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος στην αποψινή ψηφοφορία διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση. Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και ότι είχαν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις προκειμένου να αλλάξει γνώμη. Μεταξύ εκείνων που επιχειρούσαν να μεταπείσουν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ζήτησε από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και να μην αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης ωστόσο επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το Νίκο Νικολόπουλο), ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του και του ζήτησε να παραδώσει την βουλευική έδρα του στο κόμμα.

Ο κ. Σακελλαρίδης, όπως μετέδωσε από την πρώτη στιγμή το protothema.gr, απάντησε στον κ. Τσίπρα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή και ότι δεν προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί.

Τη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.
--------------------------------
Πηγή:  protothema.gr
--------------------------------