Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ειδικές άδειες για γιατρούς που περιθάλπουν πρόσφυγες εισηγήθηκε η ΟΕΝΓΕ

Με τη χορήγηση ειδικών αδειών σε όσους νοσοκομειακούς γιατρούς θέλουν να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων αποφάσισε να στηρίξει το έργο των εθελοντών η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη απόφαση του, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρότεινε, και ανέλαβε, την πρωτοβουλία για την προώθηση ενός πανελλαδικού συντονισμού των γιατρών, προκειμένου αφενός να βελιωθούν οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους πρόσφυγες και αφετέρου να στηριχθεί το σύστημα Υγείας στις περιοχές που δέχονται την πίεση τους κύματος των προσφύγων.

  
Η Ομοσπονδία άλλωστε συμμετείχε στην εκδήλωση της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας και της Στέγης Σύρων Ελλάδας το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, ενώ ήδη έκανε γνωστό πως θα δώσει οικονομική στήριξη στις εθελοντικές πρωτοβουλίες περίθαλψης προσφύγων.

Αίτημα της ΟΕΝΓΕ προς το Υπουργείο Υγείας, τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και τις διοικήσεις των νοσοκομείων είναι επίσης να χορηγείται ειδική άδεια σε όσους γιατρούς του ΕΣΥ συμμετέχουν εθελοντικά σε ομάδες περίθαλψης προσφύγων ανά την επικράτεια.

 Κάρτα Υγείας

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες εβδομάδες σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο FM, ο  γ.γ. Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος είχε ανακοινώσει πως εντός Νοεμβρίου το Υπ. Υγείας θα προχωρήσει σε θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο ίδιος εξάλλου είχε γνωστοποιήσει πως θα είναι επικεφαλής σε μία νέα Επιτροπή, καθήκον της οποίας θα είναι η εισήγηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθή και αποτελεσματική κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών.
----------------------------
Πηγή:  stogiatro.gr
----------------------------