Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ...

Το θέμα της επιστολής του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Στράτου Χαρχαλάκη, προς τον δήμαρχο Μονεμβασίας, με την οποία πρότεινε συνεργασία όσον αφορά το θέμα της αγκυροβολίας στον όρμο των Βατίκων και στοχευμένες δράσεις, έθεσe χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μονεμβασίας η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σoφία Δουμάνη. 

Το συμπέρασμα, όπως σημειώνει η κ. Δουμάνη, είναι ότι "μάλλον ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του", καθώς ο κ. Τριχείλης ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα στη συνεργασία του με τον κ. Χαρχαλάκη. Mια "μάλλον κακή εξέλιξη"...


Όλες οι λεπτομέρειες στην παρακάτω ανακοίνωση της κ. Δουμάνη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση.

 Ενημέρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση της 18/11/2015 του ΔΣ Δήμου Μονεμβασίας.
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μετά την ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου, θέσαμε δύο ζητήματα : 
1) Την επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη προς τον κ. Τριχείλη και τον κ. Λιάρο για συνεργασία των τριών όμορων Δήμων για την επίλυση του προβλήματος του Αγκυροβολίου στον Όρμο Βοιών, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τον επερχόμενο ΕΚΛ και 
2) την ανάγκη άμεσων αποκαταστάσεων ( πχ ασφαλτοστρώσεων, οδοποιίας κλπ ) μπροστά από τα καταστήματα στην παραλιακή Ακτή Βοιών μετά από διαμαρτυρίες των επαγγελματιών από τις εργασίες για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στη Νεάπολη. 
Ως προς το πρώτο θέμα τόνισα ότι δεν θέλω να προκαταλάβω την απάντηση του κ. Δημάρχου, αλλά δε θα ήθελα να ακούσω επιμέρους διαφωνίες ή έλλειψη συνεργασίας ή οποιαδήποτε προβλήματα μεταξύ των δύο Δημάρχων, αλλά εφόσον έχουμε κοινό προσανατολισμό και κοινό στόχο στο θέμα του Αγκυροβολίου οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για το καλό των Δήμων μας. Ο κ. Δήμαρχος στην απάντησή του εξέφρασε παράπονα για τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο Κυθήρων, μας ενημέρωσε ότι του απέστειλε απαντητική επιστολή και το συμπέρασμα ήταν ότι μάλλον ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του. 
Ως προς το δεύτερο ζήτημα, αφού τόνισα ότι κατανοούμε την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών μέχρι το τέλος του έτους λόγω ΕΣΠΑ, αλλά πρέπει να υπάρξει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τα μαγαζιά της παραλίας, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι ως προς το ευαίσθητο αυτό κομμάτι της παραλίας άμεσα θα γίνουν οι αποκαταστάσεις.

Επίσης στα θέματα ημερήσιας διατάξης ήταν η λήψη απόφασης για τα τέλη καθαριότητας - ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης - αποχέτευσης. Τονίσαμε ότι είναι θετικό ότι δεν υπάχει αύξηση και παραμένουν σταθερά, ψηφίσαμε θετικά με την παρατήρηση να υπάρξει πρόβλεψη για τους πυρόπληκτους, κατ' αναλογία της απαίτησής μας να τύχουν φοροελαφρύνσεων από την κεντρική εξουσία. Ανάλογη πρόβλεψη πρέπει να υπάρξει και από τον Δήμο.
------------------------------------
Λακωνικό Δίκτυο
------------------------------------