Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε.......

Στη γνωστή ειδησεογραφική ιστοσελίδα του κ. Κατσικάρη, limani24.gr, διαβάσαμε την ανταπάντηση του ιδιώτη κ. Πρωτοψάλτη {πρώην Αντιδημάρχου της παρελθούσης δημοτικής αρχής} και ειλικρινά δεν καταλάβαμε τίποτα.

Μάλλον ο κ. Πρωτοψάλτης το τελευταίο διάστημα ίσως βρίσκοταν εκτός γήϊνης σφαίρας και ξαφνικά επανήλθε με κάποιο όχημα στη γή.

Και για να είμαστε σαφείς. Από τον Μάρτιο του 2014 έχει περιέλθει η αρμοδιότητα των σχολικών δρομολογίων στην περιφέρεια. Ο τρόπος υπολογισμού και αμοιβής των αναδόχων βασίζεται σε συγκεκριμμένο μαθηματικό τύπο, και έτσι λειτουργεί από τότε.

Στον μαθηματικό τύπο αντιτάσσονται αρκετοί εκ των αναδόχων που είχαν μάθει στο αλισβερίσι και την διαπραγμάτευση με εκβιασμούς προς τους Δήμους και πολλές φορές και την συναλλαγή κάτω από το τραπέζι για να αποφεύγουν και κάποιες δαπάνες προς την εφορία.

Αυτά όμως τέλειωσαν όπως μαζί τους τέλειωσαν και οι διάφορες άλλες ατασθαλίες του τριτοκοσμικού παλαιού πελατειακού κατεστημένου.

Η περιφέρεια Αττικής είναι απολύτως αποφασισμένη να εφαρμόσει τον υπάρχοντα νόμο χωρίς καμία εξαίρεση. Και όλα αυτά τα έχουμε γράψει και τα έχουμε εξηγήσει εκτεταμμένα σε πολλαπλά περυσινά μας δημοσιεύματα αλλά υπάρχουν και σε πολλές ιστοσελίδες και έντυπο τύπο και είναι εύκολο για τον καθένα να τα βρεί.

Τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται επαναλαμβάνομε ότι απλά στην προκήρυξη του περασμένου Μαρτίου δεν βρέθηκαν ανάδοχοι και το θέμα βρίσκεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην απόλυτη αρμοδιότητα του τμήματος παιδείας της περιφέρειας Αττικής, {τηλ. 2132101305 για όποιον επιθυμεί να ρωτήσει.}, και ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν μπορεί να επέμβει εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ανάληψης των δρομολογίων από αναδόχους με τον υπάρχοντα νόμο.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και το θέμα απασχολεί ευρέως την κοινή γνώμη.

Πρέπει όμως η κοινή γνώμη να στραφεί κυρίως στους ιδιοκτήτες που δεν βγάζουν όσα έβγαζαν και επιμένουν παρά την γενική υποχώρηση και την μείωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων να εξακολουθούν να απαιτούν αυτοί να μείνουν ανέγγιχτοι...

Όπως είπαμε λοιπόν το όλο θέμα ξεκίνησε ενώ ακόμα στην Αντιδημαρχία βρίσκοταν ο σημερινός "υπερασπιστής", και αναρωτιόμαστε γιατί δεν "πάτησε πόδι" στους ομοϊδεάτες του τότε, παρά εμφανίζεται σαν νέος Ρομπέν εκτοξεύοντας βέλη από "σπασμένη φαρέτρα" και με μύτη από πλαστικό;;;;;

Η μικροπολιτική και οι φανφάρες του παρελθόντος έχουν καταστρέψει αυτό τον τόπο και αυτή την χώρα και όλα αυτά τα σκουπίδια του παρελθόντος καλό θα ήταν να χωθούν στις φωλιές τους και στους κάδους που τους αντιστοιχούν.

Σαράντα χρόνια καταστροφής είναι αρκετά, δεν χρειαζόμαστε άλλα. Οι σκουληκότρυπες πρέπει να κλείσουν και να σφραγιστούν ερμητικά και οριστικά......
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------