Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Δήμαρχος Κυθήρων - Περί ματαίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 13/8 λόγω έλλειψης της νόμιμης απαρτίας. Η συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός κλήθηκε εκτάκτως στην Παλαιόπολη για πολύ σοβαρό περιστατικό, ενώ απουσίαζαν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους. 

  
Ερωτηματικά προκαλούν οι αιτιάσεις της πρώην Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ώρα σύγκλησης του Δ.Σ., παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως οι συνεδριάσεις μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη θα γίνονται μεσημβρινές ώρες προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κέντρο της Χώρας με επιπλέον ΙΧ κατά τις βραδινές ώρες που υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή σε δημόσια αξιώματα συνεπάγεται υποχρεώσεις που καλό θα είναι να τηρούνται. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με αποκλειστική ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων που επί χρόνια άσκησαν την εξουσία, το Δημοτικό Συμβούλιο των Κυθήρων έχει εισέλθει σε έναν κυκεώνα πειθαρχικών ποινών και διώξεων και σε φοβερά προβλήματα δυσλειτουργίας, πρωτοφανή όχι μόνο για το νησί μας αλλά και γενικότερα, που μόνο τιμή δεν περιποιεί για όσους τα προκάλεσαν. 

Η αυτοκριτική είναι μάλλον λέξη άγνωστη για ορισμένους ανθρώπους που τόσο πολύ πλήγωσαν την κυθηραϊκή κοινωνία. 

Κωλύματα και ασυμβίβαστα που ποτέ δεν τηρήθηκαν αν και πολλάκις δημοσίως επισημάνθηκαν, παράτυπες και παράνομες διαδικασίες που οδήγησαν σε βαρύτατες πειθαρχικές ποινές, αποτελούν μελανά σημεία του τοπικού δημόσιου βίου που έχουν ονοματεπώνυμο.
--------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης -Δήμαρχος Κυθήρων
--------------------------------------------------