Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η Μητρόπολη Κυθήρων μοιράζει αντιπατριαρχικό φυλλάδιο

Στην Μητρόπολη Κυθήρων – είναι ασφαλείς οι πληροφορίες της Ιδιωτικής Οδού – μοιράζεται, σαν φρέσκο ψωμάκι, στους πιστούς το φυλλάδιο για τον «αντιοικουμενισμό» του Οσίου Παϊσίου, που εξέδωσε ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος.

Μπορεί ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος να είναι πιο …προσεκτικός και να μη διανέμει το φυλλάδιο του κληρικού του στους ναούς της Μητροπόλεώς του, όμως ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ δεν διστάζει καθόλου να μοιράζει το έντυπο αυτό στους χριστιανούς, ειδικά αυτές τις μέρες του Δεκαπενταυγούστου.


Τονίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι η δημοσίευση μιας επιστολής του οσίου Παϊσίου σχετικά με τον Πατριάρχη Αθηναγόρα, αλλά το γεγονός ότι ο πατρινός κληρικός βρίσκει την ευκαιρία – καπηλευόμενος τη μνήμη του αγίου – να γράψει απροκάλυπτα πως οι Οικουμενικοί Πατριάρχες Ιωακείμ Γ’, Μελέτιος Μεταξάκης και Αθηναγόρας ήσαν Μασόνοι και βέβαια να επιτεθεί γενικότερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την «φιλενωτική» πολιτική του τον 20ο αιώνα.

Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι ο όσιος Παϊσιος αναφέρεται μόνο στον Πατριάρχη Αθηναγόρα – για την τότε επαφή του με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία – με πολύ σεβασμό και χωρίς να αποκαλεί μασόνο ούτε αυτόν ούτε άλλον Πατριάρχη. 

Άρα η ασέβεια και καπηλεία της μνήμης του από τον κληρικό Α.Γ. είναι κάτι παραπάνω από κραυγαλέα.

Δεν μας εκπλήσσει η διάδοση του φυλλαδίου του Α.Γ. από τον Μητροπολίτη Κυθήρων. 

Το καταγράφουμε, όμως, ως ένα ακόμη γεγονός της οργανωμένης πολεμικής ενάντια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τους «αντι-οικουμενιστικούς» κύκλους της Ελλάδας, προκειμένου να μειώσουν το Φανάρι στα μάτια των πιστών.

Επειδή αρκετοί αναγνώστες της Ιδιωτικής Οδού μας στέλνουν μηνύματα – και έχουν γραφεί και σχετικά σχόλια σε άλλα ιστολόγια – για την στάση του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου απέναντι στον κληρικό του, θεωρούμε ότι ο Μητροπολίτης Πατρών συμφωνεί, ουσιαστικά, με τις κινήσεις του κληρικού του.

Διέπεται από το ίδιο «αντι-οικουμενιστικό» πνεύμα, όπως έχει καταγραφεί – προσεκτικά βέβαια – και σε κηρύγματά του.

Απλώς, για λόγους "τακτικής" προσπαθεί να κρατήσει …χαμηλούς τόνους
------------------------------------------------------------
Πηγή:  romfea.gr-Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος
------------------------------------------------------------