Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό οι μετανάστες και πέρασαν στην ΠΓΔΜ

Πρόσφυγες και μετανάστες παρέκαμψαν κατά εκατοντάδες τον αστυνομικό και στρατιωτικό κλοιό της ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, στο ύψος της Γευγελής και εισήλθαν αθρόα στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Οι παρατεταγμένοι στο σημείο αστυνομικοί και στρατιώτες περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τους πρόσφυγες να διέρχονται τα σύνορα και να κατευθύνονται πεζή, κατά μήκος των γραμμών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.


Νωρίτερα το απόγευμα, πάνω από 1.500 πρόσφυγες παρέκαμψαν τον κλοιό, με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αλλά και με γκλομπς, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να τους εμποδίσουν να περάσουν τη συνοριακή γραμμή.

Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε, γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά λιποθυμούσαν, ενώ από τα γκλομπς των αστυνομικών κάποιοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο στην ουδέτερη ζώνη και οι μόνοι που δεν έχουν περάσει ακόμη τη συνοριακή γραμμή είναι περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κάθονται στην σιδηροδρομική γραμμή καθώς είναι εξαντλημένοι και δεν μπορούν να τρέξουν προς το αφύλαχτο σημείο μετά το συρματόπλεγμα.
--------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
--------------------------