Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Άνοιξε τις πόρτες του το Μουσείο Ανάδειξης & Προβολής Ναυτικής Παράδοσης

Διαθέσιμο στους επισκέπτες είναι πλέον Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ το Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής Ναυτικής Παράδοσης της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, το οποίο στεγάζεται πλέον στο παλιό δημοτικό σχολείο  στο Βροντά.

Προηγήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας του απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου. Χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη προσέλευση που συνέβαλε στην εξαιρετική επιτυχία τους,


Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του ευχαρίστησε εκτός των άλλων, ειδικά αυτούς που προσέφεραν τα εκθέματα.

Το Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης,  η επιθυμία και το όνειρο των Βατικιωτών είναι πλέον πραγματικότητα και ο επισκέπτης  μπορεί να μαθαίνει την ιστορία τους μέσα από τα κειμήλια που φιλοξενούνται, ενώ οι αναπαραστάσεις παρουσιάζουν με απλό τρόπο την πολυδιάστατη σχέση με τη θάλασσα και τις ενασχολήσεις με αυτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αραχωβίτης και Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Λυσίκατος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελαφονήσου κα Αλεβίζου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER κ. Φλώρος, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Μπερέτσος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Βατίστας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γεωργουδής, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Βατικιώτες ναύαρχοι κ.κ. Καταγάς, Μανάκος και Κουρκούλης και πλήθος κόσμου.

--------------------------------------------
Πηγή:  monemvasia.gov.gr
--------------------------------------------