Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Πιθηκάκια και Χαμαιλέοντες.........

Πραγματικά θλίβομαι, και λυπάμαι, για το επίπεδο, και το ύφος ορισμένων συνάδελφων "επαγγελματιών", που δεν έχουν ούτε ίχνος, 'επιπέδου' και "ζουν" μέσα απ' την ζωή μας, την ύπαρξη μας, την δημιουργία μας, την όρεξη μας για δουλειά.

Κρίμα, μέσα απ' την εμπειρία, και την ίδια καθημερινότητα μας, θα έπρεπε να είχαν διδαχτεί ότι, ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο, και η ..θετική διαφήμιση, είναι η διαφορετικότητα, και η εφευρετικότητα, στο να κάνει κάποιος την διαφορά.


Και έχουν και το θράσος να επιδεικνύουν τα νέα τους κατορθώματα, με ύφος χιλίων καρδινάλιων, λες και ανακάλυψαν κάτι νέο, και προφέρουν ....υπηρεσία ανεκτίμητη στο νησί.
Ο μιμητισμός ανήκει αποκλειστικά στα ζώα, και εκεί πρέπει να μένει.

Το κάθε κατάστημα προσφέρει, εκτός απ' τα κέρδη, η της ζημίες στον ιδιοκτήτη του, και το ανάλογο μερίδιο, κοινωνικής ευθύνης ,και προβολής (ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ η ΘΕΤΙΚΗΣ) στον τόπο του.

Αλλά σε ποιον να τα πεις αυτά και ποιος να τα υιοθέτηση, όταν απλά ανοίγεις ένα μαγαζί πιστό αντίγραφο του άλλου, και παρακολουθείς, και ακολουθείς.;;

Σπασμωδικές ενέργειες, αντιγραφές και (μιμητισμούς). Και όταν η ...μεγαλύτερη εκπαιδευτική σου διαδρομή, είναι η βόλτα σου στην .....τουριστική έκθεση; Έχεις ... δίκιο σε όλα!!.

Αλλά ποιο πολύ λυπάμαι, (ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) όλους εσάς, που στην προσπάθεια σας, να τα έχετε ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, έχετε πάθει ένα είδος στρουθοκαμηλισμού, και βαυκαλίζετε την ηθική σας , όταν δεν βάζετε αυτά τα άτομα προ των ευθυνών τους, λέγοντας τους, την πραγματικότητα κατάμουτρα, και συντηρείτε άθελα σας, μια ψευδοκαθημερινή ευαρέσκεια αγάπης, κα εκτίμησης προς..... όλους και για όλους, κρατώντας για τον εαυτό σας τον... ύπνο του δικαίου.

Ο καθένας από εμάς δίνει κάθε μέρα εξετάσεις, και στην κοινωνία και στον εαυτό του.

Είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο που προσφέρει η επιχείρησή μου, και δέχομαι τις οποίες παρατηρήσεις καλοπροαίρετα, και με ευγνωμοσύνη, γιατί αυτό με κάνει καλύτερο άνθρωπο , οικογενειάρχη , και επαγγελματία.

Γνώμη μου είναι ότι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και δεν έχουν εργαστεί σε "ξένα χέρια" βαριάς τουριστικής βιομηχανίας (π.χ ΚΡΗΤΗ-ΡΟΔΟ-ΚΕΡΚΥΡΑ - ΜΥΚΟΝΟ κλπ.κλπ.) ας ψάξουν και ας ψαχτούν, τους μήνες που 'αράζουν,' για κανένα.. 'σεμινάριο' επιμορφωτικό στο είδος που ασχολούνται .

Θα τους κάνει καλό. Και ...πιστέψτε με, θα κάνει σε όλους μας καλό, διότι όταν του.....ηλίθιου, του δείχνεις το φεγγάρι, αυτός κοιτά το....δάχτυλο .

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!

Ανδρέας Παπαδόπουλος