Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Διευκρινήσεις και απάντηση σελίδας στον κ. Στάθη Φάρο

Κύριε Φάρο

Πολύ φοβάμαι ότι στην επιστολή σας που λάβαμε υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πως προέκυψαν.

Πιο συγκεκριμένα :

α) Αναφέρετε : "ότι το μόνο θετικό που έχει γίνει είναι η προσπάθεια του Δήμου για την κατάργηση του αγκυροβολίου στην Νεάπολη και η βοήθεια του Σύριζα Κυθήρων για τον καθαρισμό των ακτών"

Στην σελίδα αυτή αναφερθήκαμε πολύ καθαρά διαχωρίζοντας τα θέματα. Έτσι είπαμε ότι οι μοναδικές προσπάθειες για την κατάργηση του αγκυροβολίου στην περιοχή των Βοιών και ακτών Κυθήρων προέρχεται από τον Δήμο Κυθήρων και μέρος του τοπικού ραδιοφωνικού και διαδικτυακού τύπου και με μοναδική συλλογική υποστήριξη, έκφραση συμπαράστασης, την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ



Επίσης αναφερόμενοι στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών αναφέραμε ότι γίνεται από το ολιγομελές συνεργείο του Δήμου και θα θέλαμε να προσθέσουμε εδώ ότι όπως πληροφορηθήκαμε υπήρξε και μία αρωγή ομογενούς κατοίκου Αγίας Πελαγίας, ο οποίος πλήρωσε εργάτες να συμμετάσχουν στον καθαρισμό.


Οπότε κ. Φάρο θα ήταν πιο συνετό να διαβάζετε καλύτερα τα δημοσιεύματα στο μέλλον και να μην παρασύρεστε από οιαδήποτε κομματικά σας πιστεύω η από κάποιες φήμες καφενείου και να έχετε ιδίαν άποψη επί του θέματος, γιατί από ότι φαίνεται η απάντηση σας είναι αρκετά μπερδεμένη, ως προς αυτό το θέμα.

Εξάλου το δημοσίευμα ουδέποτε ανέφερε συγκεκριμένα άτομα η συγκεκριμένους συλλόγους για το θέμα της υποστήριξης στο θέμα της απαγόρευσης της αγκυροβολίας και η αναφορά απευθύνεται σε όλο το νησί.

β) Φυσικά και είναι γνωστό ότι είναι πλήρης τουριστική περίοδο αυτή την εποχή. Και φυσικά αγωνιζόσαστε για την αύξηση του τουρισμού. Αλλά αγωνιζόσαστε για την αύξηση των δικών σας προσόδων, όπως κάθε επαγγελματίας και κάθε πολίτης σε αυτή την Χώρα. Αυτό δεν σας αποκλείει να δώσετε κάποια βοήθεια σε κάποιο έκτακτο περιστατικό όπως π.χ. κάποια απρόσμενη πυρκαγιά, η στην προκειμένη περίπτωση στην σπίλωση των ακτών της περιοχής.

Και μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, διότι σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο, ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ η αρωγή και ΕΣΕΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ. Τουλάχιστον αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουν φθάσει σε εμάς από την Δημοτική αρχή. Εάν είναι αυτό λανθασμένο παρακαλώ πολύ συνεννοηθείτε με την Δημοτική αρχή και απαντήστε μας, για να γνωρίζουμε και εμείς τι ακριβώς ισχύει.

γ) Αρμοδιότητα με το θέμα καθαρισμού των ακτών έχει το υπεύθυνο λιμενικό ταμείο του Δήμου. Πλην όμως όπως έχει δημοσιευθεί, εφέτος οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού ήλθαν πολύ αργά, λόγω των πρόσφατων οικονομικών γεγονότων και της συνήθους αδράνειας των κυβερνητικών μηχανισμών, και μάλιστα με σοβαρές περικοπές.

Έτσι οι εποχιακοί υπάλληλοι του λιμενικού ταμείου έχουν ξεκινήσει μία άνιση μάχη με τις ακτές και πιστεύω ότι είναι ουτοπία να θεωρεί κάποιος ότι υπάρχει περίπτωση να καθαρισθούν από ελάχιστα άτομα οι ακτές της πλευράς αυτής του νησιού.

δ) Το κατηγορώ που επικαλείστε κ. Φάρο είναι διότι όλη την προηγούμενη περίοδο των ετών από το 2008 έως σήμερα ουδέποτε σας άκουσα σαν υπεύθυνο μίας τάξεως επαγγελματιών του νησιού να κάνετε μια δήλωση έστω για τα αγκυροβολημένα πλοία, μπροστά στις επιχειρήσεις σας και κυριολεκτικά "μπρος στην πόρτα σας"..

Και η έκφραση περί αράγματος σε κάτι παρόμοιο αντιστοιχεί, ποιητική αδεία, χωρίς να κυριολεκτεί. Πλην όμως για να γίνει καταληπτό πρέπει να μην προυπάρχει κάποια πολιτική χροιά, η προκατάληψη η ίσως και καθοδήγηση.

ε) Και για επανέλθουμε στο πραγματικό θέμα: Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ομογενής κατοικος από την Αυστραλία συνέδραμε με τον τρόπο του στην προσπάθεια αυτή. Εσείς σαν σύλλογος πως ακριβώς σκοπεύετε να βοηθήσετε, μια και προσωπικά λόγω φόρτου εργασίας της περιόδου, δεν μπορείτε να συμμετάσχετε ;;;;

Κάνοντας απλά κριτική στον τύπο ;;;;;  
Ανεβάζοντας διαφημιστικά σποτ στο διαδίκτυο προσπαθώντας να προσελκύσετε επισκέπτες για να αυξήσετε τα εισοδήματα σας ;;;
η ίσως προμηθεύοντας στους επισκέπτες και έξτρα μπουκαλάκι καθαριστικού για να καθρίζονται μετά το μπάνιο τους, από τις πίσσες;;;;

Είπαμε καλό είναι να αφαιρέσουμε πια τις παρωπίδες και να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, προσπαθώντας να κουκουλώσουμε κάθε κατάσταση και προκειμένου να φύγει το οιοδήποτε βαρος από πάνω μας και ας πάει όπου θέλει
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΛΪΔΑΣ:  Η Σελίδα μας λόγω αδυναμίας ενεργούς συμμετοχής στον καθαρισμό των ακτών από την πίσσα που τις έχει κατακλύσε, ήλθε σε επαφή με την Δημοτική αρχή και Λιμενικό ταμείο και προσέφερε σαν συμμετοχή, 6 πληρωμένες εργατοημέρες (μεροκάματα) καθαρισμού των ακτών