Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: Το θράσος, του θράσους… Το Λιμενικό Ταμείο του Ναυπλίου νοικιάζει με ένα 500άρικο το φιλέτο της πόλης …

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός σήμερα στο Ναύπλιο. Δύο οικογένειες Ελληνοαμερικανών κατάφεραν να πάρουν την έγκριση να προβάλλουν τους γάμους των παιδιών τους απέναντι από το Μπούρτζι, σε κοινή θέα, μέσα από μια δεξίωση - πάρτυ -συναυλία με κέτερινγκ και μάλιστα με έγκριση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια ανοικτή πρόκληση προς την κοινωνία όχι μόνο του Ναυπλίου αλλά και όλων των ομοειδών πόλεων της χώρας.


Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται ο καλύτερος δημόσιος χώρος της πόλης για το “τσιμπούσι” δυο φραγκάτων οικογενειών Ελληνοαμερικανών του Σικάγο. Η πρόκληση δεν είναι ότι ήρθαν να τελέσουν τον γάμο των παιδιών τους στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, ούτε ότι θα μπορούσαν να φωτογρααφηθούν σε οιοδήποτε μέρος της πόλης όπως κάνουν και οι απλοί πολίτες της πόλης, ή οι κινέζοι που φωτογραφίζονται στην Σαντορίνη. Καλά θα έκαναν να έπρατταν το οτιδήποτε από τα παραπάνω και ως δημότες της πόλης του Ναυπλίου τους ευχαριστούμε που ήρθαν στην κοινή μας πατρίδα για μια τόσο σημαντική στιγμή της οικογένειας τους και των παιδιών τους.

Η πρόκληση είναι ότι ήρθαν να κάνουν την ιδιωτική τελετή του γάμου τους σε ένα δημόσιο χώρο της πόλης, εντός αρχαιολογικής ζώνης, που κανένας στο παρελθόν δεν είχε κατορθώσει να κάνει κάτι ανάλογο. Στον χώρο αυτό μέχρι τώρα γίνονταν μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σήμερα ο χώρος αυτός εκχωρείται χωρίς την απαραίτητη συγκατάβαση της πόλης, αφού ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου, ή στην Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού.


Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και τα μέλη του οφείλουν πολλές εξηγήσεις για την πράξη τους. Εμείς καταλαβαίνουμε πλέον ότι με 500 ευρώ οι ιθύνοντες του Λιμενικού Ταμείου ενοικιάζουν όλους τους χώρους της πόλης. Το τίμημα δεν είναι μεγάλο. Πολλοί πλέον μπορούν να δώσουν 500 ευρώ για να εορτάσουν γάμους, βαπτίσια, γενέθλια, χωρισμούς ή να κλάψουν για τον χαμό προσφιλών τους ατόμων σε κοινή θέα με ακροατήριο, όπως σήμερα κάποιες χιλιάδες επισκέπτες της πόλης θα βολτάρουν στην παραλία του Ναυπλίου.

Επίσης από Δευτέρα θα αναζητήσουμε τους τιμοκαταλόγους των κέτερινγκ της περιοχής. Πόσο θα στοιχίσει ένα τσιμπούσι απέναντι από το Μπούρτζι με γουρουνοπούλα, γκιόσα και τσιφτετέλια. Έτσι για να μας δούνε οι οχτροί μας πόσα φράγκα έχει η τσέπη μας. Ντροπή κ. Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου. Ξεφτίλα για την πόλη.

Όσο για την πόλη και τους επαγγελματίες της. Καλό θα είναι η Δημοτική αρχή να προχωρήσει μετά από αυτή την περίπτωση σε διαβούλευση και σε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για να αποφασίσει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

 
Όσο για το αποψινό μεγάλο κοσμικό γεγονός, στο οποίο θα υποχρεωθούμε όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να συμμετάσχουμε η περιέργεια μας είναι αν όπως λέει η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, η μουσική θα είναι στα νόμιμα ντεσιμπέλ μετά τις 11 το βράδυ και στην περιοχή θα υπάρχει ησυχία.

Η περιέργεια μας επίσης, μας θέλει να αναρωτιώμαστε υπάρξει ανταπόκριση στα τηλέφωνα προς την Αστυνομία μετά τις 11 το βράδυ και θα υπάρξει υποχρέωση προς συμόρφωση, αφού η προετοιμασία με τα ηχητικά συστήματα και τα φωτορυθμικά δείχνει μάλλον ότι θα πρόκειται για συναυλία μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Τέλος πολλές ευχές για τους νεόνυμφους και να περνάνε καλά εκεί στο Σικάγο, αφού ίσως να μην έχουν πληροφορηθεί ότι εκατοντάδες οικογένειες της πόλης πεινάνε και τα συσσίτιο βρίσκονται σε έξαρση.
---------------------------------------
Πηγή: argonafplia.gr-Μιχάλης Καζάς
---------------------------------------