Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΝΕΑΠΟΛΗ."2η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ" ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΤΡΕΛΟ ΓΛΕΝΤΙ!

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος γιορτάστηκε το διήμερο της γιορτής για το βατικιώτικο κρεμμύδι.

Η πρώτη βραδιά είχε ενημέρωση από αξιόλογους επιστήμονες που μίλησαν για την διατροφική του αξία ,την καλιέργεια του και την ανάγκη πιστοποίησης αυτού του παραδοσιακού ντόπιου προιόντος.

Η δεύτερη βραδιά είχε γεύσεις και ακόμα ένα δείγμα φιλοξενίας από τις βακιτιώτισσες κυρίες που μαγείρεψαν υπέροχα φαγητά καθώς επίσης και τα εστιατόρια της περιοχής ετοίμασαν το κλασικό στιφάδο με μοσχαράκι και κουνέλι. 

Την παράσταση έκλεψε ο αρχιμάγειρας κύριος Στάθης ο οποίος στην παραλία από νωρίς το απόγευμα είχε στήσει δυο καζάνια στη σειρά και σέρβιρε την πιο υπέροχη κρεμμυδόσουπα που δοκιμάσαμε ποτέ!

Όπως μας είπε είναι συνταγή καραβίσια και σερβίρεται στα καλύτερα ξενοδοχεία .


Η ορχήστρα του Σπύρου Κουτσοβασίλη για άλλη μια φορά διασκέδασε τον κόσμο με την μοναδική φωνή του Σπύρου και της Αθηνάς Κατσέτη.
Απολαύσαμε εκτός όλης της ορχήστρας και τον μουσικό Πέτρο Τσολάκο με το μπουζούκι του.
Αυτός που ξεσήκωσε τον κόσμο ήταν το βιολί που ότι και να πούμε θα είναι λίγο.

Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και τους χειροκρότησε επανειλημμένα! Η εκδήλωση οργανώθηκε από συλλόγους της περιοχής και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κυρία Δουμάνη Φρόσω και η κυρία Δέσποινα Παπούλη-Βαγγελόγλου.



 


Επίσης να αναφέρουμε ότι το διήμερο των εκδηλώσεων το κάλυψαν δημοσιογραφικά με φωτορεπορταζ και βίνετο το Radio Adelin 107.3 Κύθηρα και Νότιας Λακωνίας

Να σημειώσουμε ότι ενώ την πρώτη μέρα χαιρέτισε την εκδήλωση η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασιάς, την δεύτερη μέρα αυτό που δήλωναν οι παρευρισκόμενοι αλλά και επισήμανε και ο Πρόεδρος του Λαχίου ήταν η πλήρης απουσία της Δημοτικής Αρχής στην Δημοτική Ενότητα Βοιών.
Με την παρουσία του τίμησε όμως ο πρόεδρος της κοινότητας Νεάπολης κύριος Γεωργουδής.

Αυτό που τονίστηκε και τις δύο βραδιές είναι ότι το Βατικιώτικο παραδοσιακό κρεμμύδι έχει ταυτότητα και επιβάλλεται να πιστοποιηθεί κι εκεί εστιάζεται όλη η προσπάθεια.

Μακάρι οι αγρότες παραγωγοί σε συνεργασία με τους γεωπόνους της περιοχής να κάνουν το επόμενο βήμα και να δούνε λίγο πιο μακρυά τα οφέλη και να αποφύγουν ανθρώπους που έχουν σκοπό μόνο το κέρδος και την εξάρτηση από αυτούς, να αποτρέπονται από την καλλιέργεια αυτού του μοναδικού προιόντος που η αξία του με τον κατάλληλο χειρισμό θα γίνει μεγαλύτερη.

Χρειάζεται ενημέρωση και στήριξη να δημιουργηθεί ομάδα παραγωγών που θα έπρεπε να ήταν ήδη οργανωμένη μιας και ο φάκελλος με την μελέτη πιστοποίησης είναι έτοιμος από ότι γνωρίζουμε από προηγούμενες ενημερώσεις.

Ευχόμαστε και του χρόνου κι ένα μεγάλο μπράβο γι αυτήν την συλλογική προσπάθεια, διότι διαπιστωμένα δουλέψανε πολλοί άνθρωποι γι αυτήν την πετυχημένη ομολογουμένως εκδήλωση για το βατικιώτικο κρεμμύδι.

Περισσότερα στο video ! σε λίγες ώρες...

 


















































































------------------------------
Πηγή:  AdelinFM
------------------------------