Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ρεκόρ το 2015 στον τουρισμό με 26 εκατ. αφίξεις και έσοδα 14,5 δισ. ευρώ.

Οι ξένοι τουρίστες φαίνεται ότι απογειώνουν τα νούμερα του ελληνικού τουρισμού εν μέσω capital controls και πλήρους αβεβαιότητας του πολιτικού σκηνικού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ανεβάζει τώρα ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού εφέτος, με βάση τα νούμερα των αεροπορικών και οδικών αφίξεων για τη χώρα, οι οποίες εξακολουθούν να δίνουν ώθηση στον κλάδο.

Ετσι, υπό ομαλές πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τολμά τώρα να κάνει την εκτίμηση ότι ο αριθμός των διεθνών αφίξεων στη χώρα με όλα τα μέσα εφέτος θα διαμορφωθεί στα 26 εκατομμύρια τελικά, υψηλότερα κατά 2 εκατομμύρια σε σύγκριση με την πολύ καλή χρονιά και τα 24 εκατ. τουριστών του 2014, υψηλότερα ακόμη και από την αρχική πρόβλεψη του ΣΕΤΕ για εφέτος, πρό των εξελίξεων, στις αρχές του 2015, που έκανε λόγο για 25 εκατ. αφίξεις.

Υψηλότερα κατά 1 δισ. ευρώ εκτιμώνται ότι θα είναι και τα έσοδα από τις εισπράξεις, φθάνοντας για το 2015 στα 14,5 δισ. ευρώ από 13,5 δισ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι τα νούμερα θα ήταν κατά πολύ υψηλότερα για εφέτος αν φυσικά είχαν αποφευχθεί τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στις κρατήσεις του περασμένου Ιουνίου, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος που έριξαν στα χαμηλά -προσωρινά ευτυχώς- τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από το εξωτερικό, ενώ το ‘’κερασάκι’’ ήταν φυσικά και τα capital controls που οδήγησαν, επίσης προσωρινά, σε αναστάτωση όλο τον κλάδο, ο οποίος πάντως, φάνηκε να επιδεικνύει εν μέσω συνθηκών κρίσης, πολύ ισχυρά αντανακλαστικά.
-------------------------------------------------
Πηγή: newmoney.gr-Στεφανία Σούκη
-------------------------------------------------