Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Μετά την Διακοπή ρεύματος τα Κύθηρα θα μείνουν και χωρίς σταθερά τηλέφωνα και κινητά COSMOTE

Η Διακοπή ρεύματος λόγω του γνωστού προβλήματος της κάυσεως των πυλώνων από την καταστροφική πυρκαγιά της γειτονικής Νεάπολης, επιφέρει και δεύτερο πλήγμα στο νησί των Κυθήρων, θα διακοπεί η λειτουργία των σταθερών τηλεφώνων ΟΤΕ και των κινητών COSMOTE, τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου και είναι πιθανόν να αποκατασταθεί πολύ αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου.

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους και να καταλάβει και ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει.



Το τηλεφωνικό κέντρο της Χώρας {ΚΑΦΑΟ} από όπου διέρχονται όλες οι γραμμές του νησιού λειτουργεί με ρεύμα και υπάρχει και εφεδρική μπαταρία που σε περίπτωση πτώσεως της ισχύος διατηρεί για ένα περιωρισμένο χρονικό όριο το κέντρο σε λειτουργία. Το χρονικό αυτό όριο ανέρχεται σε ορισμένες ώρες λειτουργίας και ήδη το όριο αυτό έχει ξεπεραστεί.

Η μοναδική λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί θα ήταν να τροφοδοτηθεί μέσω μιάς μικρής γεννήτριας έως ότου επανέλθει η κανονική ισχύς.

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων και του αποκλεισμού της Νεάπολης η τοποθέτηση γεννήτριας από τον ΟΤΕ Σπάρτης δεν κατέστη εφικτή. Πλην όμως η τεχνική υπηρεσία ειδοποίησε τον Δήμο Κυθήρων να επιληφθεί να βρεί και να τοποθετήσει μια μικρή γεννήτρια έως ότου ο ΟΤΕ μπορέσει να προβεί στην αντίστοιχη αντικατάσταση.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γ.Κομηνός σε συνεννόηση με τους τεχνικούς του ΟΤΕ του νησιού και αρμόδιους ηλεκτρολόγους κατόρθωσε και βρήκε μια γεννήτρια πετρελαιοκινούμενη που υπήρχε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων και ήταν κατάλληλη για αυτό τον σκοπό και με την κατάλληλη βοήθεια την έβγαλε από την θέση της και την μετέφερε στο σημείο που βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο.

Στο ίδιο σημείο έφθασαν και οι τεχνικοί του ΟΤΕ και ηλεκτρολόγοι και επίσης και εκπρόσωπος της αστυνομίας Κυθήρων για ενημέρωση και φύλαξη κατά την διάρκεια λειτουργίας της.
Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την εγκατάσταση της και λειτουργία της έτσι ώστε να διατηρηθούν οι επικοινωνίες στο νησί, ξαφνικά παρουσιάστηκε γειτονεύων κάτοικος ο οποίος απαίτησε να σταματήσουν αμέσως ειδοποιώντας ταυτοχρόνως το αστυνομικό τμήμα. 

Η δικαιολογία ήταν ότι η πετρελαιοκινούμενη γεννήτρια πιθανόν κατά την λειτουργία της να έβγαζε σπίθες από την εξάτμιση και να έβαζε ....φωτιά στα τσιμέντα που περιβάλουν το σημείο που βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο, αν και πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα το μόνο ενδιαφέρον ήταν ...ένας ήσυχος ύπνος χωρίς τον θόρυβο της γεννήτριας.


Βέβαια ελπίζουμε προσεχώς ο εξέχων συμπολίτης να ... στηθεί σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού ...κυνηγώντας όλα τα πετρελαιοκινούμενα μηχανήματα {τρακτέρ, μηχανήματα εκσκαφής και οδοποιϊας, πούλμαν, τζιπ 4Χ4, και όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα} και να τα σταματήσει τελείως μήπως τους ξεφύγουν τίποτε σπίθες και προκαλέσουν πυρκαγιές. Και ίσως θα έπρεπε να αφαιρεθούν και οτιδήποτε πέταλα από άλογα η γαϊδουράκια γιατί και αυτά σπίθες βγάζουν.... 

Ας είμαστε λιγάκι σοβαροί ........ διότι έτσι είτε δεξιά, είτε αριστερά, είτε κέντρο, είτε στου κουτρούλη τον γάμο, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε χώρα σοβαρή και με κάποιο μέλλον. Και λυπάμαι ειλικρινά διότι είχα τελείως διαφορετική άποψη για τον ...γείτονα και έχασα πάσα ιδέα για τήν τόση επιπολαιότητα που μπορεί να υπάρχει. Όταν για την ατομική ικανοποίηση διακινδυνεύεις να κοπούν οι επικοινωνίες σε ένα ολόκληρο νησί......

Και ερωτώ πολύ απλά και ας κάτσει ο "γείτονας" να το σκεφθεί και εάν κάνω λάθος να μου απαντήσει ευθέως : -Τι θα γίνει εάν κάποιος τις ώρες της διακοπής επικοινωνίας κινδυνέψει όταν δεν θα λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, το ίντερνετ και τα κινητά της Cosmote ;;;;; 

Ήδη ο ΟΤΕ κατέστησε τον Δήμο υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί και ο εισαγγελέας θα θεωρήσει οτιδήποτε οφείλεται σε αυτό σαν εγκληματική ενέργεια. 

Όλοι ευχόμαστε να μην συμβεί οτιδήποτε και να έλθει με το τοπικό πλοίο σήμερα το μεσημέρι η γεννήτρια του ΟΤΕ {που και αυτή πετρελαιοκινούμενη θα είναι}, και ακόμη καλύτερα αν επιδιορθωθούν οι πυλώνες και να επανέλθει το ρεύμα. Αλλά εάν όμως συμβεί οτιδήποτε λυπάμαι αλλά θα είμαστε μάρτυρες κατηγορίας......
-----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------