Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το Κρουαζιερόπλοιο Club Med II στο Καψάλι

Στο Καψάλι κατέπλευσε χθές το κρουαζιερόπλοιο Club Med II και εν συνεχεία αναχώρησε με κατεύθυνση την Νάξο.

 Πολλοί Έλληνες έχουν συνδυάσει τις κρουαζιέρες με ένα τρόπο αναψυχής που αφορά κυρίως εύρωστους οικονομικά, ακόμα και τις κρουαζιέρες από Πειραιά,

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στις κρουαζιέρες, ενώ μάλιστα από τη στιγμή που έχουν καθιερωθεί οι κρουαζιέρες από Πειραιά, όλο και περισσότεροι στρέφονται προς αυτές για τις διακοπές του, αφού αναγνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη τους. Μην ξεχνάτε πως στις κρουαζιέρες το πλοίο είναι το πλωτό σας ξενοδοχείο, όπου τρώτε και κοιμάστε καθημερινά, χωρίς κανένα έξτρα κόστος.




 
Σε αυτή την άνοδο εκτός από την εδραίωση που παρατηρήθηκε στις κρουαζιέρες από Πειραιά, συνεισέφεραν και άλλοι παράγοντες, με σημαντικότερο την αξιοσημείωτη πτώση των τιμών. Αν σκεφτεί κανείς και την σημαντική αύξηση που παρατηρείται στον τουρισμό όλης της Ελλάδος γενικότερα, είναι εύκολο κανείς να συμπεράνει γιατί τελευταία οι κρουαζιέρες από Πειραιά και γενικότερα οι κρουαζιέρες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς!

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ευνοούν ακόμα περισσότερο όχι απλά τις κρουαζιέρες, αλλά συγκεκριμένα τις κρουαζιέρες από Πειραιά. Οι κυριότερες είναι η θέση του λιμανιού και η δημοφιλία του. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν προτιμώνται από πολλούς οι κρουαζιέρες από Πειραιά γιατί έχουν ως αφετηρία ένα σημείο με πολύ εύκολη πρόσβαση, ειδικά για τους κατοίκους της Αθήνας, χωρίς να απαιτείται πολύωρη μεταφορά. Από την άλλη οι κρουαζιέρες από Πειραιά γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως, μιας και το λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στη μεσόγειο.




Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω και αρκετούς ακόμα μικρότερους παράγοντες, σε συνδυασμό με τις πολύ προσιτές τιμές και τους απόλυτα δελεαστικούς προορισμούς, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί οι κρουαζιέρες από Πειραιά είναι η ιδανική λύση για τις διακοπές σας.
--------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
--------------------------------------------------------------