Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Φαρακλό Ατύχημα με Canadair στη φωτιά της Λακωνίας - Σώοι οι δύο χειριστές

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση - Ελαφρά τραυματίας ο πιλότος - Οι δύο χειριστές θα μεταφερθούν στην Αθήνα με C-130
 
Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με το ατύχημα ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair CL-215 στη φωτιά της Λακωνίας, το οποίο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. 


Οι δύο πιλότοι του Canadair είναι καλά στην υγεία τους, επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας και τελικώς εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από άντρες της Πυροσβεστικής.

Κατά πληροφορίες ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έχει υποστεί ελαφρά τραύματα. 

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο πύρινο μέτωπο λόγω τεχνικού προβλήματος, που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Ολα συνέβησαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης στο χωριό Φαρακλό.





Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαιώνεται ότι το αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση είναι ένα CL-215 και επισημαίνουν ότι οι δύο χειριστές του Canadair είναι σώοι.

Για προληπτικούς λόγους οι δύο πιλότοι θα μεταφερθούν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις. Οι πιλότοι του Canadair θα μεταφερθούν στην Αθήνα με C-130 που προσγειώνεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Αναγκαστική Προσγείωση Αεροσκάφος CL-215

    Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 και περί ώρα 13:05, αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Φαρακλό Λακωνίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αεροπυρόσβεσης.
    Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και θα μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.
    Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή η οποία θα διεξάγει τη διερεύνηση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος». 
-----------------------------------
Πηγή: Πρώτο Θέμα
-----------------------------------