Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση Αναπτυξιακής Δημου Κυθήρων

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ  ΚΥΘΗΡΩΝ –ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Αγαπητοί συνεργάτες
Περνάμε μετά  βεβαιότητας τη χειρότερη τουριστική χρονιά των τελευταίων ετών ,γεγονός που ενισχύει το επιχείρημα  της αναγκαιότητας για ενωτική και συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουρισμού και όχι μόνο αυτών. Είναι βέβαιο πλέον ότι άμεσα η έμμεσα, το τουριστικό προϊόν που παράγεται και προσφέρεται στα νησιά μας αφορά  όλους τους κατοίκους  και αποτελεί πλέον την βασική πηγή εισοδήματος, για το σύνολο της κοινωνίας.

  
Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια και τις δράσεις της Νέας  Αναπτυξιακής θα αξιοποιήσουμε τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και θα ενεργοποιήσουμε τούς άλλους τομείς παραγωγής (πρωτογενής τομέας, γεωργία, αλιεία, εμπόριο  προώθηση τοπικών προϊόντων) πάντα με σεβασμό στις παραδόσεις ,τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας συμπαρασύροντας προς τα πάνω τα οικονομικά μεγέθη ,στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτιστο καθήκον μας, αποτελεί η ανάδειξη και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ξεχωριστών μνημείων και τοπίων των νησιών μας.

Πρωτεύουσα θέση  στο πλαίσιο αυτό καταλαμβάνει , το μοναδικό και πανέμορφο Σπήλαιο της Αγ. Σοφίας Μυλοποτάμου σημαντικό στοιχείο της Κυθηραϊκής φύσης και επισκέψιμος προορισμός  για κάθε ενδιαφερόμενο.

Όπως ίσως γνωρίζετε η διαχείριση του Σπηλαίου ανήκει στην Αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου, που μαζί με το Κάμπινγκ του Καψαλίου αποτελούν τουλάχιστον για εφέτος τις μοναδικές πηγές εσόδων μας, γεγονός που μας γεμίζει ευθύνες και αγωνία, αφενός για ποιοτικές υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και χρήστες των υπηρεσιών  και αφετέρου για καλό οικονομικό αποτέλεσμα ,μέσα από διάφανη διαχείριση, κόντρα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής. 

Ας μη ξεχνάμε ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες,  (8) οκτώ νέοι συμπολίτες μας εργάζονται αποδοτικά στις δύο αυτές υποδομές ,έστω και προσωρινά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου και την ελευθερία κινήσεων που μας προσφέρει, ξεπεράστηκαν αντικειμενικές δυσκολίες  και δρομολογήθηκαν οι οριστικές λύσεις για χρονίζοντα προβλήματα δεκαετιών.

Είναι βέβαιο ότι το Σπήλαιο θα ανταμείψει την προσπάθεια όλων μας. Κάποια στιγμή θα προσελκύει επισκέπτες από μόνο του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό και την ανάπτυξη του νησιού γενικότερα. Αρκεί ο καθένας από εμάς  να κάνει το κάτι  παραπάνω, από τη δική του θέση. Θα έχετε παρατηρήσει τη διαφημιστική καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Καλαίσθητες αφίσες και εντυπωσιακά μπάνερ βρίσκονται ήδη σε πολλές επιχειρήσεις και σημεία συνάθροισης ,ενώ η Αναπτυξιακή φροντίζει για την προώθηση της καμπάνιας εκτός  Κυθήρων. Αλλά δεν σταματάμε εδώ , η υποχρέωση προφορικής ενημέρωσης και προτροπής προς όλους τους επισκέπτες να  επισκεφθούν  το Σπήλαιο πρέπει να συμπληρωθεί με την ανάρτηση της αφίσας σε κάθε ξενοδοχείο, κάθε κατάλυμα, κάθε ταβέρνα, κάθε καφέ και γενικά κάθε μαγαζί των Κυθήρων. 

Δωρεάν διάθεση αφισών γίνεται στο Δήμο και στο  γραφείο της Αναπτυξιακής, η σε διάφορα σημεία του νησιού κατόπιν  συνεννόησης Τηλ.2736031213 κα. Αλεζίδου ,6977005024 κ.Σταμάτης.

Μπορείτε επίσης να τυπώσετε οι ίδιοι την αφίσα του Σπηλαίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κυθήρων

Ευελπιστούμε για μια ακόμη αποδοτική  συνεργασία και ένα καλύτερο αποτέλεσμα για όλους.

                                Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ