Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Παρ΄ολίγο σοβαρό ατύχημα στο δρόμο Καραβά-Πλαταιά Άμμος

Στον δρόμο από Καραβά προς Πλαταία Άμμο, λίγο πριν την δεξαμενή, υπάρχει ένα επικίνδυνα διαβρωμένο σημείο του ασφαλτοτάπητα, όπου το έδαφος σχηματίζει ένα είδος μαχαιρωτής εξοχής.

Πρίν δύο ημέρες διερχόμενο αυτοκίνητο παραθερίστριας περνώντας έπαθε ζημιά διότι η προεξοχή έκοψε το ένα λάστιχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να παρεκλίνει από την πορεία επικίνδυνα και να αποφευχθεί σοβαρό ατύχημα την τελευταία στιγμή, δεδομένου και του ότι δεν υπήρξε ευτυχώς κάποιο όχημα να έρχεται από την αντίθετη διεύθυνση την συγκεκριμένη στιγμή καθώς μάλιστα το σημείο ευρίσκεται και πάνω στην στροφή του δρόμου.


Να σημειωθεί ακόμη ότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η επισκέπτρια επέβαινε και ηλικιωμένο άτομο με κινητικά προβλήματα.

Διερχόμενος κάτοικος της Πλαταίας Άμμου που βρέθηκε ύστερα από λίγο στο σημείο με το αυτοκίνητο του βοήθησε την οδηγό, και άλλαξε το κατεστραμμένο λάστιχο με την ρεζέρβα του αυτοκινήτου και έτσι η άτυχη επισκέπτρια συνέχισε τον δρόμο της.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τοποθετούνται σε πάμπολλα σημεία προσθήκες ψυχράς ασφάλτου για να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα στο νησί. Από ότι αντιλαμβανόμαστε όμως δεν είναι δυνατόν για το τεχνικό συνεργείο να μαντέψει όλα τα σημεία του νησιού που υπάρχουν τέτοια προβλήματα εάν δεν ενημερωθεί ανάλογα από τους τοπικούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Ερωτόνται λοιπόν οι τοπικοί Πλαταίας Άμμου και Καραβά: Έχουν ενημερώσει ανάλογα τον αντιδήμαρχο η την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για το συγκεκριμένο σημείο η κάποιοι ζουν ακόμη στις περυσινές εκλογές και εξακολουθούν να ζούν στο απατηλό τους όνειρο περί δυσφημήσεως της παρούσας δημοτικής αρχής ;;;;

Ελπίζουμε ο κ. Αντιδήμαρχος να διαβάσει αυτές τις γραμμές και όπως πάντα να επιληφθεί αμέσως και να διορθώσει αυτό το πρόβλημα τα ταχύτερο δυνατόν.

Στο σημείο αυτό είναι πιστεύω περιττό να αναφέρουμε ότι νομικά κάθε Δήμος στην περιοχή δικαιοδοσίας του είναι υπεύθυνος για την κατάσταση των δρόμων ευθύνης του και ανά πάσαν στιγμή κινδυνεύει με ανάλογη μήνυση και αποζημίωση από τον οιονδήποτε οδηγό που θα πάθει ατύχημα από υπαιτιότητα του δρόμου και φυσικά πρωτίστως ο εκάστοτε τοπικός υπεύθυνος........

Κλείνοντας δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι μετά τα δημοσιεύματα μας για τον φωτισμό στο μώλο της Πλαταίας Άμμου, ο φωτισμός αποκαταστάθηκε πλήρως και επίσης στο υποχωρημένο και βυθισμένο τμήμα του μώλου στο λιμάνι, τοποθετείται πολύ σύντομα ενδεικτική σήμανση - σπίθα - σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
-----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------