Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μετά την Διακήρυξη για τους Δημοτικούς χώρους της υγιεινής.....

Στις 28 Μαρτίου του 2014 γράφαμε σε αυτή την σελίδα "Αν είσαι ΑΜΕΑ ... τα ...κάνεις ...επάνω σου....." και στηλιτεύαμε τις μέχρι τότε δημοτικές αρχές ότι σε ολόκληρο το νησί δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος χώρος υγιεινής για άτομα με ειδικές ανάγκες, κάτι που απαγορεύει σε άτομα με ειδικές ανάγκες να αποτελέσουν μία κατηγορία επισκεπτών-τουριστών στο νησί μας.


Αλλά συγχρόνως κατατάσσει το νησί μας, όπως και τα περισότερα νησιά και εξοχικούς προορισμούς στην χώρα μας, σε τροχία τριτοκοσμικής υποδομής και ακατάλληλης για περαιτέρω τουριστική επέκταση.

Σήμερα διαβάσαμε την διακήρυξη της νέας δημοτικής αρχής για "Ανακαίνιση των Δημοτικών Χώρων Υγιεινής" και ελπίζουμε να συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό αυτό και η δημιουργία ανάλογου χώρου για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αναβοκατέβουν σκαλιά.
Βέβαια είναι σίγουρο ότι υπήρχε τότε {εννοούμε τον Μάρτιο του 2014} πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση των χώρων, αλλά μια απλή ανακαίνιση των υπαρχόντων χώρων απλά επεκτείνει την κατάσταση και την χρήση για τους δυνάμενους να τους χρησιμοποιήσουν και εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα της κατάταξης σε τριτοκοσμικούς προορισμούς το νησί μας......

Ίσως η στενότητα των κρατικών παροχών να μην επιτρέπει την ταυτόχρονη αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων χώρων αλλά θα ήταν προτιμώτερο τα όποια χρήματα διατεθούν να χρησιμεύσουν στην πλήρη αναβάθμιση έστω και ενός χώρου κάθε χρόνο έστι ώστε σιγά-σιγά να γίνει και το νησί μας ένας σύγχρονος τόπος διαμονής.
----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------