Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ομαλή η διαδικασία του δημοψηφίσματος στα Κύθηρα- Αντικύθηρα

Η εκλογική διαδικασία στα Κύθηρα διεξήχθη σε πνεύμα ηρεμίας και ομαλότητας.

Αναφορικά με τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων, θέλω να διευκρινίσω ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι έφοροι και οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών δικαιούνται αποζημίωσης και εξόδων μετακίνησης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1290/Β/29-06-2015.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ο όποιος Δήμος να δαπανά χρήματα για σίτιση συμπολιτών μας που αμείβονται από το Κράτος ακριβώς για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και σίτισής τους! 


Σε αντίστοιχη δαπάνη του Δήμου μας για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε την πληρωμή του εντάλματος επί σχεδόν 3 μήνες, επειδή θεώρησε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη υπερβαίνει το προσήκον μέτρο και μας ζήτησε να μην επαναληφθεί.

Περαιτέρω μια τέτοια δαπάνη (ακόμα και εάν ήταν αποδεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο) απαιτεί έγκριση από το Δ.Σ., Τεχνική Περιγραφή, Λήψη Προσφορών, Ανάθεση, Εγγυητική Επιστολή (που δεν μπορεί να εκδοθεί με κλειστές τράπεζες) και Σύμβαση με τον ανάδοχο, διαδικασίες που ΔΕΝ μπορούν να γίνουν στο εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα των μόλις 5 εργασίμων ημερών από την προκήρυξη μέχρι και τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος.

Σήμερα ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός κάλυψε εξ ιδίων δαπανών τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων και των εφορευτικών επιτροπών των Κυθήρων ύψους περίπου 500€.

Κάθε σκέψη ότι η απόφαση να μην καλυφθεί σχετική δαπάνη από το Δήμο για λόγους πολιτικούς αποτελεί αστειότητα και κείται μακράν του πολιτικού και προσωπικού μου ήθους.
----------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
----------------------------------------------------