Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Επιστολή σχετικά με αίτημα άμεσης νομοθετικής ρύθμισης παράτασης εγγραφής σε Τειρεσία

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτρης Καμμένος απέστειλε στις 9/7/2015 επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, που αφορούσε αίτημα άμεσης νομοθετικής ρύθμισης παράτασης εγγραφής σε Τειρεσία.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία επαγγελματιών και επιχειρηματιών που αναγκάζονται να αποπληρώνουν τις επιταγές τους μετά τη λήξη τους, μέσα στο περιθώριο των 30 ημερών που τους δίνει ο νομοθέτης πριν αυτές αναγγελθούν ως ληξιπρόθεσμες στον Τειρεσία. 

Όμως μέσα στις δυσμενείς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που περνάμε λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας και της παύσης πληρωμών που υπάρχει στην αγορά, έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι και έτσι κινδυνεύουν με το άνοιγμα των τραπεζών, και ενώ κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής αργίας έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των τριάντα (30) ημερών, να αναγγελθούν άμεσα την πρώτη μέρα λειτουργίας τους στον Τειρεσία.

Ο Βουλευτής αιτείται να παραταθεί το χρονικό αυτό περιθώριο της αναγγελίας κατά τριάντα (30) ημέρες τουλάχιστον από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των τραπεζών, έτσι ώστε μέσα σε αυτό οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να μπορούν να μαζέψουν τα χρήματα από την αγορά και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται και η ανάγκη παροχής διευκρινίσεων (μέσω σχετικής ανακοίνωσης) ή/και επανεξέτασης υπό τις παρούσες συνθήκες της δυνατότητας περιορισμού κατασχέσεων εις χείρας τρίτων για όλους τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς ιδιωτών και (ιδίως) επιχειρήσεων που βρίσκονται σε ρύθμιση.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
 Βουλευτής Β’ Πειραιά

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ