Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ερώτηση Δαβάκη για τους πυρόπληκτους της Νεάπολης

Συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων αλλά και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στη δημοτική ενότητα Νεάπολης Βοιών προτείνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Στην ερώτησή του, που απευθύνεται σε έξι υπουργούς, ο κ. Δαβάκης ζητά μεταξύ άλλων την αύξηση του ημερήσιου ορίου αναλήψεων των 60 ευρώ για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, την επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις, την αναστολή καταβολής των δόσεων για όλα τα είδη των δανείων (επιχειρηματικά, καταναλωτικά, αγροτικά), την παράταση της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και των ρυθμίσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον ο βουλευτής ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, ώστε να δοθούν σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους, αναφέροντας παράλληλα την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιπυρική θωράκιση του νομού Λακωνίας και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα και τις υποδομές στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή.
---------------------------------
Πηγή: laconialive.gr
---------------------------------