Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

«Μπαλώνουν» τα κενά στα νησιά με μετακινήσεις από τα νοσοκομεία Πειραιά

Με μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ από τα νοσοκομεία του Πειραιά προσπαθεί να καλύψει η 2η ΥΠΕ τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου, όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Συγκεκριμένα έγγραφο που πήγε στα νοσοκομεία Αττικόν, Τζάνειο, Μεταξά, Νίκαιας, και Βούλας ζητά επειγόντως να μετακινηθούν γιατροί στα νησιά, Νάξο, Λήμνο και Λέρο ενώ το Θριάσιο όπως αναφέρει έχει ήδη δηλώσει ότι θα στείλει αναισθησιολόγο στην Ικαρία και εξετάζει και τη δυνατότητα να στείλει κι άλλες ειδικότητες. Σύμφωνα με το έγγραφο οι μετακινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και θα διαρκέσουν για 20 ημέρες με δυνατότητα παράτασης αν οι γιατροί το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ οι μετακινήσεις γίνονται για να καλυφθούν κενά στα νοσοκομεία των νησιών χωρίς να γίνουν προσλήψεις. Ωστόσο, οι τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων του Πειραιά δεν επιτρέπουν τέτοιες μετακινήσεις σε καμία ειδικότητα όπως λέει. Καταγγέλλει μάλιστα τον κ. Καρβούνη ότι είναι η 2η φορά μέσα στο καλοκαίρι που προσπαθεί να αποδυναμώσει τα νοσοκομεία του Πειραιά ενώ, σαν συνάδελφος δεν έχει κάνει τίποτα να τα ενισχύσει.

Μάλιστα η ΕΙΝΑΠ ζητά από το Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ να δηλώσει παραίτηση αφού αδυνατεί να επιβάλλει διορισμούς μόνιμου προσωπικού.

«Πιο έντιμο είναι να παρατηθείτε παρά να συνεχίζετε με την υπογραφή σας τα «έργα και τις ημέρες» των προκατόχων σας : αποδυνάμωση των νοσοκομείων του Πειραιά που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, για να λέμε (δήθεν) πως «στέλνουμε γιατρούς στα νησιά», επειδή η υποταγή της χώρας, της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στις εγκληματικές εντολές της τρόϊκας δεν επιτρέπει τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμου προσωπικού».
----------------------------
Πηγή:  stogiatro.gr
----------------------------