Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ ΓΘΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων με αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων  υπεδέχθη χθες το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης" τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δήμου του κατεχόμενου Καραβά της Κύπρου, αδελφοποιημένου με το Δήμο Κυθήρων.

Εν συνεχεία σήμερα τελέσθηκε και φέτος στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους  Καραβά το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 το πρωί, το καθιερωμένο από το Δήμο Κυθήρων ετήσιο μνημόσυνο, για τα θύματα από την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.


Στις 08.00 τελέσθηκε Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Ιερό Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυπρίων της άνανδρης και βάρβαρης εισβολής του "ΑΤΤΙΛΑ το 1974."
Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και ακολούθησαν ομιλίες των Δημάρχων, Κυθήρων κ.Ευτρατίου Χαρχαλάκη, και του Δημάρχου κ.Ιωάννη Παπαιωάννου του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου.



Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των ηρώων της Τ.Κ. Καραβα,απο τον Δήμαρχο Κυθήρων,τον Δήμαρχο Καραβά Κύπρου,τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Καραβά κ.Τσάκο,την Πρόεδρο του Συλλόγου "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ" κ Μπαμπούνη, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ" κ Κορωναίο.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και εν συνεχεία προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους απο τους φιλόξενους Καραβίτες στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τέως Δήμαρχος Κυθήρων κ.Κουκούλης, και αρκετοί κάτοικοι του Καραβά αλλά και επισκέπτες.
--------------------------------
Πηγή: AdelinFM
--------------------------------