Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Απείλησε ότι θα παραιτηθεί και κανείς δεν τον απέτρεψε

Αναταράξεις στη γερμανική κυβέρνηση εξαιτίας της προσωπικής πολιτικής Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας. Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας απαιτεί να μην προκύψει συμφωνία με την Ελλάδα και να οδηγηθεί η Αθήνα σε Grexit διάρκειας 5 ετών.

Οι σοσιαλδημοκράτες εταίροι στη κυβέρνησης Μέρκελ έκαναν σκληρή επίθεση στον κ. Σόιμπλε και η κυβέρνηση της Γερμανίας διέρχεται ώρες μεγάλου τριγμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του SPD, του κυβερνητικού εταίρου του CDU της Ανγκελα Μέρκελ, Carsten Schneider, έγραψε στο Twitter «Αφελές, ότι κάποιοι από το CDU/CSU ότι η πτώχευση της Ελλάδος δεν θα ήταν κίνδυνος για τη ζώνη του ευρώ» το οποίο μάλιστα έκανε retweet ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μάικλ Ροθ.

Ενώ σε άλλα tweets του, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung, για διαρροή εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ο Carsten Schneider πρόσθεσε: «Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να “πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο’»

«Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη»,
«Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».

H Γερμανίδα καγκελάριος για να αποφύγει τα χειρότερα, κατά πληροφορίες, μίλησε με τον υπουργό οικονομικών και του είπε ότι η Γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ο Σόιμπλε έφερε αντιρρήσεις και τότε η καγκελάριος του είπε στη Σύνοδο Κορυφής να την συνοδεύει και να δεσμευτεί για αυτά που λέει σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Μετά από όλα αυτά διαδόθηκε ότι ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είπε σε συνεργάτες ότι σκέφτεται να παραιτηθεί.

Οι σκέψεις Σόιμπλε μεταφέρθηκαν στη καγκελαρία αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Δεν αποκλείεται οταν επέλθει συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας ο κ. Σόιμπλε να παραιτηθεί.
--------------------------------------
Πηγή:  spirospero.gr
--------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕΛΙΔΑΣ:

Φαίνεται ότι το Σόϊμπλεξιτ μετά το Βαρουφέξιτ είναι πλέον γεγονός. Καλό θα είναι σιγά-σιγά όλες οι ακραίες φωνές και τάσεις στην Ευρώπη να γυρίσουν σπιτάκι τους.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε μια απέραντη αρένα καθοδηγούμενη είτε από συμφέροντα κεφαλαιούχων και τραπεζιτών είτε από επαναστάτες και εθνικιστές του χειρίστου είδους. Πάντως ουδεμία σχέση έχοντες με την ευρωπαϊκή ιδέα.

Εάν πράγματι θέλουμε μια Ευρώπη του κόσμου με πρωτεύοντα ρόλο πρέπει να μπεί αρκετό νερό στο κρασί όσων έχουν μεθύσει από την ακατάσχετη βλακεία και αλαζονεία......