Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δημιούργησαν τα
dulse, ένα είδος κόκκινου φυκιού το οποίο αποτελεί πηγή βιταμινών,
ιχνοστοιχείων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Με μια όμως ιδιαιτερότητα:
έχει γεύση… μπέικον.
«Όταν τα τηγανίσει κανείς, κάτι που εγώ έκανα, η γεύση τους δεν
θυμίζει φύκια, αλλά μπέικον», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Chris
Langdon, καθηγητής Αλιείας στο πανεπιστήμιο. «Είναι ίδια με αυτή του
μπέικον - και μάλιστα αποκτούν πολύ δυνατή γεύση μπέικον», συμπληρώνει.
Η
ερευνητική ομάδα, συνεργάζεται με ειδικούς προκειμένου να επεξεργαστούν
τρόπους καλλιέργειας του φυκιού.
Το... μπέικον της θάλασσας, μοιάζει με ημιδιάφανο κόκκινο λάχανο, με τη διαφορά ότι έχει διπλάσια θρεπτική αξία.
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------