Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σταδιακή Αποκατάσταση Ρεύματος στα Κύθηρα και παράλληλη αποκατάσταση τηλεφωνικού δικτύου

Στην περιοχή της Νεάπολης κάηκαν 60 στύλοι ηλεκτροδότησης οι οποίοι ήταν παλαιοί ξύλινοι. 

Ως εκ τούτου και όπως είναι το γράμμα του νόμου διακόπηκε η παροχή ρεύματος στην γραμμή για αποφυγή ατυχημάτων-ηλεκτροπληξιών αλλά και βραχυκυκλωμάτων. 

Η διακοπή αυτή συμπεριλάμβανε και την γραμμή ρεύματος προς τα Κύθηρα. 

Μετά από εντολή του Σπίρτζη, που βρισκόταν χθές στην Νεάπολη, και με σύμφωνη οδηγία του πρωθυπουργού, επιστρατεύτηκαν σχεδόν όλα τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκονται στην Πελοπόννησο. 


 
Όποιος γνωρίζει από πρόοδο εργασίας καταλαβαίνει ότι αν σε μια δουλειά επιστρατευτούν περισσότεροι εργάτες το οιοδήποτε έργο θα τελειώσει το συντομώτερο δυνατόν.

Η αντικατάσταση των στύλων και πυλώνων, και παρόλη την αφόρητη κατάσταση (την μετά την φωτιά), και με συνεχή και επίπονη εργασία των συνεργείων ξεκίνησε συνεχής. 

Από ότι φαίνεται μεγάλο τμήμα αποκαταστάθηκε και συνεχίζει να αποκαθίστατι και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί το συντομώτερο δυνατόν, έτσι ώστε τουλάχιστον όλος ο κόσμος να έχει πάλι ρεύμα και να ησυχάσει από αυτό τον εφιάλτη. 

Όσον αφορά την λειτουργία του τηλεφωνικού δικτύου σήμερα το πρωϊ αρκετές περιοχές βρέθηκαν με χωρίς τηλέφωνο και δίκτυο. 
Στο νησί υπάρχουν αρκετά ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ τα οποία όλα δουλεύουν με ρεύμα. Όταν κοπεί το ρεύμα τις επόμενες 10-12 ώρες δουλεύουν με την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία τους και μετά παύουν να δουλεύουν. Π.χ. στην Χώρα σταμάτησε στις 7:30 σήμερα το πρωϊ, ίσως σε άλλες περιοχές νωρίτερα και αλλού αργότερα. 

Φυσικά όπου επανήλθε το ρεύμα δεν υπήρξε διακοπή. Και επίσης όπου είχε δοθεί ρεύμα από την γραμμή της Ελαφονήσου στο βόρειο τμήμα πάλι δεν υπήρξε διακοπή. 

Ελπίζουμε έως το τέλος της ημέρας όλα να έχουν επανέλθθει στον φυσιολογικό τους ρυθμό και να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση ρεύματος και επικοινωνιακού δικτύου.
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------ 

Σχόλιο Σελίδας 1: Η Σελίδα μας θα ήθελε να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μέσα στην κόλαση της περιοχής της φωτιάς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποκαταστήσουν τους πυλώνες και την παροχή ρεύματος.

Σχόλιο Σελίδας 2: Σε όσους "υπερασπιστές" του λαού χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για να βγάζουν τα απωθημένα τους και απειλούν με τραμπουκισμούς επειδή πληροφορούμε με τα αληθινά γεγονότα που θίγουν κάποιους φίλους τους η πολιτικούς μέντορες τους απαντάμε ότι μπορούν να επισκεφθούν το ψυχιατρείο η τον κομμωτή τους για τα περαιτέρω....