Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ετήσιο Δημοτικό Φέστιβαλ Κυθήρων

Πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε ένα μεγάλο Τσιριγώτικο Φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του Δήμου το 1998, ξεφεύγοντας από μεμονωμένες και ασύνδετες μεταξύ τους εκδηλώσεις. Θεσπίσαμε το "Ταξίδι στα Κύθηρα", το ετήσιο Δημοτικό Φεστιβάλ των Κυθήρων που από φέτος ξεκινά να μας ταξιδεύει σε δρόμους πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών. 



Με τη συνεργασία δεκάδων ανθρώπων που έχουν διακριθεί στις τέχνες και τα γράμματα, θέσαμε υπό την αιγίδα μας και χρηματοδοτήσαμε πολλές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβρη. Δίνουμε έτσι πολλές διεξόδους πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

Την προσεχή Παρασκευή 31 Ιουλίου, στο προαύλιο του Λυκείου της Χώρας, υπό το φως της πανσελήνου και με φόντο το φωτισμένο Βενετσιάνικο Κάστρο που από το 1503 στέκει αγέρωχος φρουρός του νησιού μας, θα απολαύσουμε την μοναδική Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μεγάλη συναυλία με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και μουσουργών, όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μουζάκη, Πλέσσα, Ξαρχάκου, Μαχαιρίτσα κ.λπ.


Η συναυλία γίνεται με την έγκριση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού ύστερα από αίτημα του Δήμου μας και στην πραγματοποίησή της συμβάλλουν οικονομικά, εκτός από το Δήμο Κυθήρων, η Περιφέρεια Αττικής και η Πορφυρούσσα Ν.Ε. που τους ευχαριστούμε θερμότατα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες, ενώ στο τέλος εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων θα δωρίσουμε στον εκπρόσωπο του Α/ΓΕΝ μια αναμνηστική πλακέτα.

Ελάτε όλοι λοιπόν για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές σε ένα όμορφο περιβάλλον, από μία από τις καλλίτερες στρατιωτικές μουσικές στον κόσμο με πάμπολλες διακρίσεις!

Την Φιλαρμονική θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης.
----------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης-Δήμαρχος Κυθήρων
----------------------------------------------------