Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - Του έκλεψαν από το «στρώμα» 15.000 ευρώ

Αγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι ενός 82χρονου στη Νέα Μάκρη την ώρα που κοιμόταν και του πήραν 15.000 ευρώ, ποσό που είχε πρόσφατα βγάλει από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο ηλικιωμένος κατήγγειλε στις 7 Ιουλίου την κλοπή, τονίζοντας ότι είχε σημειωθεί σε προγενέστερο χρόνο, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει πότε ακριβώς. 


Οπως είπε, την περασμένη Τρίτη, μόλις ξύπνησε, ανακάλυψε ότι είχαν εξαφανιστεί τα χρήματά του και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα του σπιτιού. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν ότι είχε προβεί σε ανάληψη χρημάτων από τράπεζα.

Η ΕΛ.ΑΣ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για διαρρήξεις και κλοπές, καθώς ηλικιωμένοι κάνουν αναλήψεις και κρατούν στα σπίτια τους τα χρήματα.

Περιπολίες
Για τον λόγο αυτόν έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και άνδρες της Ασφάλειας κυκλοφορούν με αυτοκίνητα με συμβατικούς αριθμούς, προκειμένου να παρατηρούν ύποπτες κινήσεις γύρω από σπίτια κυρίως σε περιοχές όπου έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις και οι ληστείες.

Οι αστυνομικοί καλούν τους ηλικιωμένους που έχουν στα σπίτια τους χρήματα να προσέχουν ιδιαίτερα, να μη συζητούν με τον περίγυρό τους τυχόν αναλήψεις χρημάτων και να ενημερώνουν την Αστυνομία εάν παρατηρούν ύποπτες κινήσεις.
--------------------------
Πηγή: Έθνος
--------------------------