Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ακινητοποιημένο το Βιτσέντζος Κορνάρος

To πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. Αγίου Νικολάουείχε αποπλεύσει την 13:30 της 02/05/15 προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κίσσαμο για Αντικύθηρα – Κύθηρα – Γύθειο, όταν συνέβη περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά και μεσαία κύρια μηχανή του. οπότε παρέκκλινε του δρομολογίου του και συνέχισε, με μία (01) μηχανή, προς το λιμένα του Πειραιά προς αποκατάσταση της βλάβης.

Μετά την άφιξη του στον Πειραιά από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το πλοίο βρίσκεται στον προβλήτα της Δραπετσώνας όπου αναμένεται να εκτελέσει τις απαραίτητες επισκευές στις μηχανές του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η μία εκ των μηχανών {η ίδια που είχε υποστεί την στρέβλωση διωστήρος πέρισυ} έχει υποστεί στρέβλωση στροφαλοφόρου άξονα. Πολύ σοβαρή ζημιά που σημαίνει ίσως πολύμηνη ακινησία του πλοίου.

Όπως είχαμε επισημάνει και περίσυ η εξεύρεση ανταλλακτικών και δη τόσων κοστοβόρων όσο ένας στροφαλοφόρος άξονας είναι υπερ το δέον προβληματική λόγω της ηλικίας του πλοίου και των μηχανών του.

Δεν επιθυμούμε να είμαστε αγγελιοφόροι άσχημων ειδήσεων αλλά πιστεύουμε ότι η επαναδρομολόγηση του πλοίου προς το παρόν φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη, σύμφωνα με το είδος της μηχανικής βλάβης που έχει αναφερθεί.

Να σημειώσουμε δε εδώ ότι η μεσαία μηχανή του έχει την διπλάσια ιπποδύναμη από τις δύο πλευρικές {αριστερή και δεξιά}
----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------