Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στη Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών “H έννοια της «νησιωτικότητας» να επανανοηματοδοτηθεί δυναμικά”

Χαιρετισμό στην 37η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών απέστειλε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης τόνισε: 


  • Η συνέλευση του ΕΟΑΕΝ διεξάγεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας, μια περίοδο κατά την οποία η έννοια της «νησιωτικότητας» πρέπει να επανανοηματοδοτηθεί δυναμικά, προκειμένου να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  • Η Περιφέρεια Αττικής ξεχωρίζει για τον έντονο νησιωτικό της χαρακτήρα και δίνει ξεχωριστή σημασία στο σχεδιασμό δράσεων σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο. 
  • Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των νησιών της, με έργα και όχι λόγια.
  • Ένα από τα αποτελεσματικότερα εργαλεία μείωσης της ανεργίας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.
  • Μόνον έτσι θα μπορούμε να κάνουμε αξιόπιστα λόγο για νησιωτική επιχειρηματικότητα χρήσιμη για τις τοπικές κοινωνίες και μοχλό ανάπτυξης για την πατρίδα.
  • Με τη βοήθεια και του νέου ΕΣΠΑ, ενεργούμε έτσι ώστε να αναδειχθεί η πλούσια βιοποικιλότητα και πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας, της διαμόρφωσης νέων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης καθώς και νέων, βιώσιμων, πρακτικών που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513