Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ενα μελωδικό ταξίδι στα Επτάνησα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στην Αθήνα.
  
Η αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής,πλημμύρισε τη Δευτέρα 4 Μα'ί'ου το βράδυ,με καντάδες και αρέκιες,από την πλούσια μουσική παράδοση της Ζακύνθου,της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς.

  
Οι "Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος",το φωνητικό σύνολο "Corfu Voices" και η μαντολινάτα "Menestrelli" της Κέρκυρας και το παραδοσιακό σχήμα "Λα'ι'κής αριέτας" της Κεφαλληνιακής χορωδίας,βρέθηκαν στην σκηνή του Μεγάρου και καταχειροκροτήθηκαν.

  
Η συναυλία αυτή ενθουσίασε το πολυπληθές Αθηνα'ι'κό κοινό που την παρακολούθησε με ξεχωριστό ενδιαφέρον,αφού πεαγματοποιήθηκε από ανθρώπους που ήλθαν από τα τρία μεγάλα νησιά του Ιονίου.Ολοι τους ασχολούνται με πάθος με τη μουσική παράδοσή τους , την " Ιόνια πολιτιστική κληρονομιά" και ήλθαν στην Αθήνα να μας τραγουδήσουν αυθεντική Επτανησιακή μελωδία.
  
Πολλοί Κυθήριοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το σύνολο "Corfu Voises", το καλοκαίρι του 2008,που ήλθε στα Κύθηρα και έδωσε συναυλία στο προαύλιο του Γυμνασίου Κυθήρων.
  
Επίσης οι "Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος" το καλοκαίρι του 2013 έδωσαν συναυλία στο Καψάλι και τραγούδησαν στα σοκάκια και τα καντούνια της Χώρας που αντιλάλησαν από γνήσια Επτανησιακή μουσική.
 
Ολοι τους θυμούνται τα Κύθηρα με αγάπη,δεν ξεχνούν τη φιλοξενία των κατοίκων και τον ενθουσιασμό του κοινού στις συναυλίες που έδωσαν εκεί.Ενός κοινού που θέλει και αγωνίζεται να διατηρήσει την Επτανησιακή του ταυτότητα.  





                                                              
-----------------------------------------
 Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος
-----------------------------------------