Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Βίντεο-ντοκουμέντο για την "πειρατική" επισκευαστική ζώνη στον όρμο Βοιών

Η "ΑΥΓΗ" δημοσιεύει σήμερα το βίντεο ντοκούμεντο για το "πειρατικό"αγκυροβόλιο στον όρμο Βοιών. Όπως μπορούμε να δούμε το συνεργείο που εργάζεται στο πλοίο, το οποίο έχει αγκυροβολήσει μέσα στον όρμο Βοιών κάνει επισκευαστικές εργασίες,αλλάζει λαμαρίνες που έχουν φθαρεί και οξυγονοκολλά τις καινούργιες. 

Στην πραγματικότητα δηλαδή εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με "πειρατικό" αγκυροβόλιο σε μια περιοχή υψηλού φυσικόυ κάλλους όπως είναι οι παραλίες της Νεάπολης, της Ελαφοννήσου και τον Κυθήρων. Πρόκειται ταυτόχρονα και για "πειρατική" επισκευαστική ζώνη, μέσω της οποίας παρακάμπτονται το Πέραμα, η Ελευσίνα και η Σύρος, όπου γίνονται υπό κανονικές συνθήκες οι επισκευές των πλοίων. 


Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο το συνεργείο επισκευής έχει τοποθετήσει λευκό πανί γύρω από το σημείο όπου γίνονται οι επισκευαστικές εργασίες για να μην είναι ορατές από την στεριά και να μην μπορούν να καταγραφούν από τους κατοίκους.

Περιττεύει να πούμε ότι, όπως καταγγέλουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς, αυτές οι επισκευαστικές εργασίες γίνονται με την ανοχή του τοπικού λιμενάρχη αφού δεν διενεργούνται έλεγχοι ούτε για να τηρούνται τα προσχήματα για το αγκυροβόλιο πολύ δε περισσότερο για τις επισκευαστικές εργασίες. Η ανοχή των τοπικών λιμενικών αρχών δεν εξαντλείται δυστυχώς μόνο στην έλλειψη ελέγχων.



Τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς μέσω του Ειδικού Κανονισμού Λιμένος της Νεάπολης επιχειρείται η νομιμοποίηςη του "πειρατικού" αγκυροβολίου  σε μια τουριστική περιοχή όπως άτυπη των Βατίκων, της Ελαφοννήσου και των Κυθήρων, που ζεί σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Το αγκυροβόλιο εκδιώχθηκε από την Πύλο για να σωθεί ο τουρισμός και επιχειρείται να επιβληθεί στον όρμο Βοιών μια εξίσου σημαντική τουριστική περιοχή.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο η "ΑΥΓΗ" επεξεργάστηκε τα πρόσωπα των εργαζομένων προκειμένου να σεβαστεί τα προσωπικά δεδομένα καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τους όρους υπό τους οποίους δουλεύουν. Τώρα πλέον είναι η ώρα των δικαστικών  αρχών, του υπουργείου Ναυτιλίας και των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου(σ.σ.: η περιοχή λόγω των Κυθήρων ανήκει και στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Π. Χατζηπέρο να έχει ταχθεί κατά του πειρατικού αγκυροβολίου πολύ δε περισσότερο τώρα που θα διαπιστώσει και τις παράνομες επισκευαστικές εργασίες).

Υπενθυμίζεται ότι κατα της χωροθέτησης του αγκυροβολίου στον όρμο Βοιών έχουν ταχθεί και οι τρεις γειτνιάζοντες δήμοι της περιοχής: Μονεμβασίας,Κυθήρων και Ελαφονήσου οι οποίοι κάθε χρόνο φιλοξενούν πάνω από 200.000 επισκέπτες που διαρτύρονται βλέποντας τα καράβια μια ανάσα από τις παραλίες όπου κάνουν μπάνιο. 

Ο λόγος παίφτει τώρα στο υπουργείο Ναυτιλίας τόσο για να αποδωθούν ευθύνες για τις παρανομίες όσο και για να μην περάσει ο Ειδικός Κανονισμός Λιμένας που προωθεί ο τοπικός λιμενάρχης και ορισμένα εφοπλιστικά συμφέροντα. Αυτά τα  συμφέροντα  προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την απορρόφηση της κυβέρνησης από την διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να επιβάλουν στη ζούλα μια ατιμία.

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί άρχοντες δηλώνουν σε όλους του τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να μετατραπεί σε "Σκουριές του νότου" μια πανέμορφη περιοχή με μαγευτικές παραλίες, χαρακτηρισμένη natura(λίμνη Στρογγύλη) και την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο, το Παυλοπέτρι, που βρίσκεται μέσα στον όρμο Βοιών. Αναμένουμε την αντίδραση της πολιτείας ....
------------------------------------
Πηγή: ΑΥΓΗ-Σταύρος Καπάκος
------------------------------------