Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Γιατί η Ελαφόνησος δεν πήρε ούτε μια γαλάζια σημαία, ενώ «δικαιούται» πάρα πολλές;

Η Ελαφόνησος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για Έλληνες και ξένους τα τελευταία χρόνια. Το μαγευτικό τοπίο, τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων της αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες που κάθε χρόνο κατακλύζουν το νησί.

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος μιλά στην κάμερα της apela.gr για την τουριστική περίοδο που έρχεται στο νησί και για το αν είναι σε θέση να υποδεχθούν και φέτος τους πολυάριθμους επισκέπτες.


Ξεκινώντας ο κ. Λιάρος λέει πως είναι όλα έτοιμα και πως περιμένουν τους επισκέπτες καθώς η Ελαφόνησος είναι ένα πολύ φιλόξενο νησί, με ανθρώπους που επίσης είναι φιλόξενοι και τους υποδέχονται με υπερηφάνεια.

«Οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες, έχουμε κάνει τις ανάλογες προετοιμασίες και πιστεύω είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες » λέει ο Δήμαρχος Ελαφονήσου και προσθέτει πως υπάρχει φρέσκο ψάρι και περιμένουν με αγωνία την τουριστική κίνηση που πιστεύει ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Σχετικά με το ότι καμία ακτή της Ελαφονήσου φέτος δεν ανήκει σε αυτές με την  γαλάζια σημαία ο ίδιος λέει: «Δεν έγιναν οι ανάλογες διαδικασίες, η Ελαφόνησος έχει πεντακάθαρες παραλίες και πολύ καλά το ξέρουμε, είναι πανέμορφες και η Ελαφόνησος δεν δικαιούται μια σημαία, δικαιούται πάρα πολλές γαλάζιες σημαίες».

Τέλος όσον αφορά τις υποδομές του νησιού και το αν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον τόσο κόσμο που έχει κάθε χρόνο η Ελαφόνησος ο Δήμαρχος αναφέρει: «Υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, έχουμε περίπου 2.500 κλίνες και τα εστιατόρια που έχουμε είναι παρά πολλά. Είναι 3 Φέρυ Μποτ που ξεκινούν τα δρομολόγια από τις 7 το πρωί και τελειώνουν στις 12 το βράδυ, ανά μισή ώρα περίπου, οπότε ο επισκέπτης που θα έρθει δεν θα ταλαιπωρηθεί και θα περάσει πάρα πολύ καλά».

Δείτε παρακάτω τα όσα είπε ο Δήμαρχος Ελαφονήσου:



---------------------
Πηγή: apela.gr
---------------------