Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ο Κοντονής έβαλε τον Γιαννακόπουλο στην θέση του

Ο Σταύρος Κοντονής δεν «μάσησε» τα λόγια του για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του μετά από το σαββατιάτικο αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ανακοίνωσή του μιλά για απαράδεκτα γεγονότα και διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως  η προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων».


Ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ανέφερε πως «όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση Κοντονή:

 «Τα όσα συνέβησαν, για μία ακόμη φορά, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτα και αμαυρώνουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», τη βαθύτερη ουσία του αθλητισμού. Με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού, το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων. Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων».

Διαβάστε την απάντηση Γιαννακόπουλου:

«Καλά θα κάνει ο κύριος Κοντονής να μάθει πρώτα τι ισχύει και τι δεν ισχύει προτού τοποθετείται δημόσια, διότι εκτίθεται. Εγώ συμμορφώθηκα με τους νόμους και τους κανονισμούς παραδίδοντας την προεδρία, αλλά και τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός… Εκεί τέλειωσε οριστικά η τιμωρία μου».
------------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr
------------------------------