Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τόπος εξοικείωσης δημοσιογράφων ο Δήμος Μονεμβάσιας

ΜΟΛΑΟΙ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας, μέρος του οποίου αποτελεί η φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), φιλοξενία δηλαδή δημοσιογράφων άλλων χωρών, που ουσιαστικά ταυτίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών αλλά και με τις εικόνες, τις γεύσεις, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα ακούσματα του τόπου που επισκέπτονται.

Σε αυτό το ταξίδι εξοικείωσης, στο Δήμο Μονεμβασίας φιλοξενήθηκε η  δημοσιογράφος, κα Silvia MATRAS, από την Αυστρία η οποία επελέγη από το Γραφείο ΕΟΤ, Αυστρίας, ως έγκριτη και πολυγραφότατη, με μεγάλη απήχηση σε Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία.
Στη διάρκεια της τριήμερης διαμονής της, η κα Matras επισκέφθηκε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, ξεκινώντας από την Μονεμβασία, τον Άγιο Στέφανο, τα Τάλαντα και τη Νεάπολη. Αφιέρωσε τη δεύτερη μέρα στο Κάστρο και τους ανθρώπους του και ολοκλήρωσε την εμπειρία της στα χωριά του Ζάρακα, με έμφαση στο Κυπαρίσσι και τον Γέρακα, κλείνοντας την τρίτη μέρα σε Πλύτρα, Αρχάγγελο, Βιγκλάφια, Άγιο Γεώργιο, Κρυόβρυση, Κουλέντια και Λιρά. Εστίασε τόσο στο τοπίο όσο και στην επικοινωνία με τους κατοίκους.

Δήλωσε ενθουσιασμένη από τη φιλοξενία και δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που πολλές φορές αποθανάτισε στη διάρκεια της διαδρομής, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία και τα προϊόντα της περιοχής. Πολλά σημεία μάλιστα τα χαρακτήρισε ανεξερεύνητα.

Η ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών τού Δήμου ήταν υποδειγματική, κάνοντας την δημοσιογράφο να νιώσει σαν στο σπίτι της.  Τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασίας φρόντισαν για την καθημερινή δραστηριότητα της δημοσιογράφου, τις μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί το σύνολο των Επιχειρηματιών του Δήμου, που προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν στις επιχειρήσεις τους την κα Matras, να της ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, να της προσφέρουν τα προϊόντα τους, να συζητήσουν μαζί της για τα όνειρα και τις αγωνίες τους, να την κεράσουν και δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει κάθε ενεργή συμμετοχή τους.
---------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
---------------------------------