Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Την έλλειψη προσωπικού στο κολυμβητήριο του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ανενεργό, επικαλείται στην ερώτηση που κατέθεσε ενώπιον του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’  Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.  

Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το υπερσύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο που εγκαινιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και που είναι απαραίτητο στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου για λόγους θεραπευτικούς αλλά και εκπαιδευτικούς, δε λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. 

Ο κ. Κατσαφάδος  τονίζοντας ότι το κολυμβητήριο είναι απαραίτητο για τη θεραπεία και διάπλαση των παιδιών με ειδικές ανάγκες,  επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να πράξει τα δέοντα και να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής.

Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής: 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων
Υπ’ όψινΑναπλ. Υπουργού Αναστάσιου Κουράκη
ΘΕΜΑ : Λειτουργία του κολυμβητηρίου του Ειδικού Σχολείου Πειραιά.

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να κατοχυρώνει και να διασφαλίζει τη διευκόλυνση, την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη, καθώς και την ομαλή και αδιάλειπτη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική, αλλά και εκπαιδευτική ζωή της χώρας. Στο πνεύμα αυτό, τα τελευταία χρόνια, γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε αυτό, αφενός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές και εθνικές εξελίξεις, αφετέρου να εναρμονίζεται με την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στο 1ο Ειδικό Σχολείο του Πειραιά εγκαινιάστηκαν, τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, οι εγκαταστάσεις ενός υπερσύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου, μετά από αιτήματα που εκκρεμούσαν για περίπου 15 χρόνια. Το κολυμβητήριο, όπως είναι κατανοητό, είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, για θεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς λόγους.

Δυστυχώς όμως, παρότι το κολυμβητήριο είναι έτοιμο προς χρήση και παρότι αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στη θεραπεία και διάπλαση των παιδιών αυτών, παραμένει, μέχρι σήμερα, ανενεργό, λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Επειδή, η πολιτεία οφείλει να πράξει τα δέοντα, ώστε να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής και να διευκολύνει όσους έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, 

Επειδή ο απώτερος στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και η ενασχόλησή τους με δραστηριότητες και όχι ο περιορισμός τους στο σπίτι,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί σε προσλήψεις ειδικού προσωπικού, προκειμένου το κολυμβητήριο του Ειδικού Σχολείου Πειραιά να λειτουργήσει ως οφείλει και πότε;

Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                    
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων