Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στέλνουν γιατρό στην Τήλο μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου

Γιατρός από τη Ρόδο θα μετακινηθεί προσωρινά στην Τήλο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του ακριτικού νησιού, αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
«Σε μια δύσκολη περίοδο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. 


Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο διευκρινίζει ότι από αύριο στο Ιατρείο της Τήλου αναλαμβάνει υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντής ο οποίος μετακινήθηκε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο από τον Έμπωνα της Ρόδου.

Παράλληλα, προωθείται μονιμότερη λύση σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) με τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την οποία θα τοποθετηθεί στο Ιατρείο της Τήλου γενικός ιατρός με τριετή θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι εξετάζει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα και οριστικά  το πρόβλημα στελέχωσης του Ιατρείου της Τήλου με μόνιμο γιατρό.
----------------------------
Πηγή: protothema.gr
----------------------------