Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΛΥΣΗ στο θέμα των Κ.Δ.Β.Μ. και την αγωνία 6.500 εργαζομένων

Λύση στο θέμα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και την αγωνία 6.500 εργαζομένων σ' αυτά, δίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), Παναγιώτης Μανούρης, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προς τους Δήμους και της ΠΕΔ της Χώρας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή, ο κ. Παναγιώτης Μανούρης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ ότι, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τα Προγράμματα καταρχήν να παραταθούν και στη συνέχεια να περάσουν στο νέο στάδιο υλοποίησης, μετά την εξειδίκευση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. 

Επισημαίνεται ότι, η ΚΕΔΕ, με την από 27/3/2015 επιστολή της, είχε επισημάνει τον άμεσο κίνδυνο, που απειλεί τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των πολιτών και είχε ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την παράταση του έργου των Κ.Δ.Β.Μ.

Στα περισσότερα από 100 Προγράμματα των Κ.Δ.Β.Μ, έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα 194.623 πολίτες και στα 12.349 Τμήματα που έχουν δημιουργηθεί, μέχρι σήμερα σε όλη τη Χώρα, οι απασχολούμενοι (στελέχη, εκπαιδευτές, κ.λπ.) προσεγγίζουν τις 6.500, διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα και εξειδικευμένα προσόντα για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος.
--------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
--------------------